Ετικέτες

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Γνωστό μοντέλο κάνει αποκαλύψεις για τον χώρο της μόδας



Σοκαριστικές είναι οι νέες αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν πίσω από τα φώτα του λαμπερού χώρου του μόντελινγκ. Μετά τις αποκαλύψεις στις Vogue ότι κάποια μοντέλα έτρωγαν μέχρι χαρτοπετσέτες για να ξεχάσουν την πείνα τους, έρχονται τώρα και οι μαρτυρίες της 27χρονης Katia Elizarova για τα όσα σκληρά συμβαίνουν όταν σβήνουν τα φώτα.
Σε συνέντευξή της στους Times, η Katia αποκαλύπτει ότι πολλά κορίτσια αναγκάζονται να κάνουν κονσομασιόν για να βρουν ένα πιάτο φαΐ να φάνε.
«Υπάρχουν άνθρωποι στο χώρο που προσπαθούν να σε πάνε σε clubs για να κάνεις παρέα σε μεγαλύτερους άνδρες. Αυτό δεν είναι ωραίο κομμάτι της δουλειάς. Αλλά αν είσαι μοντέλο και το πρακτορείο σου έχει να σε πληρώσει για μήνες, δεν έχεις τίποτα να φας και κάποιος σου πει ότι παρέχει δωρεάν φαγητό σε clubs και να πας με τις φίλες σου, θα το κάνεις. Κάποια στιγμή υπάρχουν 20 άνδρες που σε χαλβαδιάζουν, αλλά πεινάς τόσο πολύ που δε σε νοιάζει», είπε.
Η Katia Elizarova έχει δουλέψει ως μοντέλο για τη Chanel και άλλες γνωστές εταιρείες ρούχων και εργάζεται από 14 ετών. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν έχουν δει πολλά τα μάτια της.
Ανάμεσα σ’ αυτά και ανήλικα κορίτσια 16 και 17 ετών που μπλέκουν με τα ναρκωτικά γιατί έτσι θέλουν οι συνοδοί τους, που μεθάνε κάθε βράδυ μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους ή που ζουν καθημερινά με την πίεση να χάσουν κιλά.
Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της για την εποχή που εργαζόταν ως μοντέλο στην Ιαπωνία. Το πρακτορείο με το οποίο συνεργαζόταν τις ζύγιζε κάθε μέρα μετά το φαγητό, ενώ γνώρισε κορίτσια που έπαιρναν ναρκωτικά μόνο και μόνο για να μείνουν αδύνατα.
«Γνώριζα κορίτσια που ήταν βουλιμικά και έκαναν χρήση κοκαΐνης για να φαίνονται τα μάγουλα τους πιο αδύνατα. Κάποια κορίτσια έβγαζαν μέχρι και τα δόντια τους για να δείχνουν πιο αδύνατα», είπε.
Η Katia Elizarova έχει αφιερώσει τώρα αρκετό μέρος της ζωής της στο να φέρει στο φως την άγρια καθημερινότητα των μοντέλων και να προστατέψει νέα κορίτσια που εντυπωσιάζονται από τα φώτα και τη λάμψη.
Δυστυχώς όμως, όταν τα φώτα σβήνουν, η ζωή των περισσότερων μοντέλων βυθίζεται στο σκοτάδι.
Πηγή :  madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου