Ετικέτες

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΠΓΔΜ: Σε αναζήτηση πρακτόρων που ομιλούν την Ελληνική γλώσσα


ΠΓΔΜ: Σε αναζήτηση πρακτόρων που ομιλούν την Ελληνική γλώσσα




Με αγγελίες σε εφημερίδες, η υπηρεσία πληροφοριών της ΠΓΔΜ αναζητά στελέχη προς στρατολόγηση που να ομιλούν απταίστως την Ελληνική γλώσσα, επαναφέρoντας στην επιφάνεια την εθνικιστική πολιτική και ρητορεία της κυβέρνησης των Σκοπίων κατά της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό είναι σχετικό δημοσίευμα της σκοπιανής εφημερίδας Focus με τίτλο «Ζητούνται εθελοντές για κατασκοπία στην Ελλάδα». Η υπηρεσία πληροφοριών της ΠΓΔΜ ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1995 με στόχο την προστασία του Συντάγματος και της εθνικής ασφάλειας της χώρας.  
Ως κύριες αποστολές ορίζονται σύμφωνα με τα Άρθρα 2 και 6 του Νόμου περί Υ.Π., η συλλογή πληροφοριών για την άμυνα και ασφάλεια της χώρας, η ανάλυση των πληροφοριών και ενημέρωση της προεδρίας και της κυβέρνησης, καθώς και η συνεργασία με άλλους κρατικούς φορείς για την επίτευξη των στόχων της Υπηρεσίας. Η Υπηρεσία υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και έχει διοικητή τον Νakje Chulev, 40 ετών, πρώην επικεφαλής της Δνσης Επιχειρήσεων. Ο Chulev γνωρίζει άπταιστα την τουρκική γλώσσα καθώς έχει υπηρετήσει το διάστημα 2003-2007 ως Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ στην Άγκυρα.

Η υπηρεσία πληροφοριών της ΠΓΔΜ θεωρείται διαβρωμένη από ξένες μυστικές υπηρεσίες και ακολουθεί τις επιδόσεις της τουρκικής ΜΙΤ στο οργανωμένο έγκλημα αλλά και στις υποκλοπές αντιπολιτευόμενων στην κυβέρνηση πολιτικών και δημοσιογράφων.
undefined

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου