Ετικέτες

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ;

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 17, 2012
Τρεις χριστιανικοί ναοί στη βόρεια Νιγηρία έγιναν σήμερα στόχος βομβιστικών επιθέσεων , χωρίς μέχρις ώρας να υπάρχει απολογισμός θυμάτων , ή να υπάρχει η ανάληψη ευθύνης.
Οι επιθέσεις έγιναν στις εκκλησίες των πόλεων Σαμπόν Γκάρι , Ούσασα, και Καντούνα. ‘Επτά νεκροί είναι ο συνολικός απολογισμός από τις επιθέσεις ενώ οι τοπικές αρχές κάνουν όμως λόγο “για άλλες δύο βομβιστικές επιθέσεις εναντίον ναών”.

Οι επιθέσεις έχουν εξοργίσει νεαρούς Χριστιανούς, στην πόλη Καντούνα, “που τραβούν έξω απ’ τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα τους μουσουλμάνους οδηγούς τους και τους σκοτώνουν επί τόπου”, προσθέτουν τοπικοί αξιωματούχοι ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Ρόιτερς, υπάρχουν “περίπου 20 νεκροί” απ’ τα αντίποινα.
Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ επιτίθεται σε χριστιανικούς ναούς και σχολεία -κυρίως στη βόρεια Νιγηρία – και οι επιθέσεις κατά την διάρκεια της Λειτουργίας της Κυριακής είναι συχνή τακτική των ανταρτών.
Η οργάνωση αγωνίζεται να εγκαθιδρύσει τη ‘Σαρία’ (ισλαμικό νόμο) σε όλη τη βόρεια Νιγηρία, αλλά δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις τρείς επιθέσεις τις πρωϊνές ώρες σήμερα.
Στη Νιγηρία, που είναι η πολυπληθέστερη αφρικανική χώρα και μέλος του ΟΠΕΚ, οι Χριστιανοί κατά πλειοψηφίαν ζούν στο Νότο, ενώ οι Μουσουλμάνοι στο Βορρά. Η συμβίωση τους, συνδυάζεται με πολλή φονική βία σε όλη την “ενδιάμεση (γεωγραφική) ζώνη” της Νιγηρίας.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου