Ετικέτες

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

F-22 στη Σούδα;


F-22 στη Σούδα;

undefined
Η Κρήτη και η Κορσική αναμένεται να διαδραματίσουν έναν βασικό ρόλο στην επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη. Οι στρατιωτικές προετοιμασίες για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ως βάσεις για στρατιωτική χρήση, υπάρχουν δύο αεροδρόμια του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο. Πρώτον, το αεροδρόμιο στο γαλλικό νησί της Κορσικής, από την άλλη πλευρά, η μεγάλη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα της Κρήτης. Από εκεί, ο χρόνος πτήσης προς τη Λιβύη, είναι περίπου 20 λεπτά.

Ο αρηχός της αμερικανικής αεροπορικής δύναμης σε δήλωσή του αναφέρθηκε ότι μεταξύ των αεροσκαφών που θα λάβουν μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις θα είναι αεροσκάφη τύπου F-16 και F-22. Και οι δύο τύποι αεροσκαφών δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθούν σε κατάστρωμα αεροπλανοφόρου, παρά μόνο σε χερσαίες βάσεις.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένετι να αποσύρουν αεροσκάφη AWACS από την περιοχή του Αφγανιστάν, όπου θα αντικατασταθούν από αεροσκάφη άλλων συμμαχικών δυνάμεων, για χρήση στη Μεσόγειο Θάλασσα. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι απαραίτητα για την επιτήρηση της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, όπως αυτή εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

http://www.fox 2 news.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4618945

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου