Ετικέτες

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ο Δαλάι Λάμα φοβάται πως η Κίνα σχεδιάζει τη δολοφονία του

Ο Δαλάι Λάμα φοβάται πως η Κίνα σχεδιάζει τη δολοφονία του

Ο πνευματικός ηγέτης των Θιβετιανών, Δαλάι Λάμα, φοβάται ότι η Κίνα ενδέχεται να σχεδιάζει να τον σκοτώσει, εκπαιδεύοντας γυναίκες πράκτορες με δηλητήριο στα μαλλιά και τα ρούχα τους, όπως δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph.

Η Κίνα κυβερνά το Θιβέτ από το 1950 και οι κινεζικές αρχές έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα εξόριστους Θιβετιανούς, περιλαμβανομένου του Δαλάι Λάμα, ότι υπονομεύουν την εξουσία τους. Ο πνευματικός ηγέτης διέφυγε το 1959 στην Ινδία έπειτα από μια αποτυχημένη εξέγερση.

Πέρυσι έλαβε προειδοποίηση ότι Κινέζοι πράκτορες είχαν εκπαιδεύσει Θιβετιανές για να τον σκοτώσουν, όπως αναφέρει σε άρθρο της η Sunday Telegraph. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το σχέδιο δολοφονίας του, ο Δαλάι Λάμα απάντησε: «Ναι. Δηλητήριο στα μαλλιά και τα μαντήλια τους. Ώστε να πουν ότι είναι άρρωστες, να ζητήσουν την ευλογία μου και να αγγίξουν το χέρι μου. Αυτές τις πληροφορίες έχουμε λάβει».

«Δεν γνωρίζω αν είναι 100% σωστές ή όχι. Δεν υπάρχει δυνατότητα να τις διασταυρώσουμε», πρόσθεσε μιλώντας σε σπαστά αγγλικά σε ένα βίντεο που ανέβηκε στον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας.

Ο 76χρονος Δαλάι Λάμα, που έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, αναμένεται να επισκεφθεί αύριο Δευτέρα τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο για να παραλάβει το βραβείο Τέμπλετον, χρηματικής αξίας 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, για την εργασία του. Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου