Ετικέτες

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ - Από εδώλιο σε εδώλιο ο Σίλβιο


ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν έχουν τελειωμό οι καταδίκες και οι νέες δικαστικές υποθέσεις που ανοίγουν εναντίον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Ο γενικά ψύχραιμος Καβαλιέρε, με το άκουσμα της καταδίκης του για την υπόθεση της Mediaset, κλείστηκε στο γραφείο του και ζήτησε να μην τον ενοχλήσει κανένας
Ο γενικά ψύχραιμος Καβαλιέρε, με το άκουσμα της καταδίκης του για την υπόθεση της Mediaset, κλείστηκε στο γραφείο του και ζήτησε να μην τον ενοχλήσει κανένας.

Μετά την τελευταία προχθεσινή καταδικαστική απόφασή του εναντίον του από το εφετείο του Μιλάνου, που προβλέπει τέσσερα χρόνια φυλάκιση και 5ετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για απάτη στην αγοραπωλησία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Mediaset, χθες έγινε γνωστή η πρόθεση της Εισαγγελίας της Νάπολης να παραπεμφθεί ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός σε δίκη για τον χρηματισμό του γερουσιαστή Σέρτζιο ντε Γκρεγκόριο το 2008.
Η υπόθεση χρηματισμού είχε προκαλέσει σάλο στην ιταλική κοινή γνώμη πριν από μερικούς μήνες, όταν αποκαλύφθηκε από τον ίδιο τον Ντε Γκρεγκόριο, αφού ο χρηματισμός του και η μετέπειτα στήριξη που παρείχε ο γερουσιαστής στο κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Λαός της Ελευθερίας, είχε συμβάλει στην πτώση της κυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι.
Ο δικαστικός Γολγοθάς του Καβαλιέρε δεν σταματά όμως σε αυτές τις δύο υποθέσεις αφού τη Δευτέρα στα δικαστήρια του Μιλάνου θα πραγματοποιηθεί η προτελευταία δικάσιμος της υπόθεσης «Ρούμπιγκεϊτ».

Ο Σίλβιο κατηγορείται ότι κατά τη διάρκεια των γνωστών μπούνγκα-μπούνγκα είχε πληρώσει για να έχει σεξουαλικές επαφές με τη μαροκινής καταγωγής χορεύτρια Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, γνωστή και ως Ρούμπι, η οποία τη συγκεκριμένη περίοδο, στην οποία αναφέρεται η υπόθεση, ήταν ανήλικη.
Σύμφωνα με τις ιταλικές εφημερίδες, ο γενικά ψύχραιμος Καβαλιέρε, με το άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης εναντίον του για την υπόθεση της Mediaset, κλείστηκε στο γραφείο του φανερά εκνευρισμένος και ζήτησε από τους συνεργάτες του να μην τον ενοχλήσουν για κανέναν λόγο. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πάντως ότι ο Μπερλουσκόνι θα προσφύγει για την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, γεγονός που θα καθυστερήσει αρκετά την εφαρμογή της ποινής αφού όταν θα βγει η απόφαση του Δικαστηρίου το αδίκημα θα έχει παραγραφεί.
Παράλληλα, πάντως, το κόμμα του, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού που σχημάτισε προσφάτως ο Ενρίκο Λέτα, είναι διατεθειμένο να τον στηρίξει διοργανώνοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια.
Συγκεκριμένα, αύριο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Μπρέσια, όπου σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης θα συμμετάσχει και ο Μπερλουσκόνι, ενώ τη Δευτέρα έξω από τα δικαστήρια του Μιλάνου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου