Ετικέτες

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εξετάζουν ΕΕ, ΕΚΤ

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εξετάζουν ΕΕ, ΕΚΤ

Σενάριο έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ [EUR=X]  επεξεργάζονται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με τον επίτροπο Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ.
Σενάριο έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ επεξεργάζονται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με τον επίτροπο Εμπορίου Κάρελ ντε Γκουχτ.
«Πριν από ενάμιση χρόνο ίσως να υπήρχε ο κίνδυνος ενός ντόμινο», είπε ο ευρωπαίος επίτροπος σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα De Standaard. «Σήμερα όμως» πρόσθεσε, «τόσο εντός της ΕΚΤ όσο και της Κομισιόν υπάρχουν υπηρεσίες οι οποίες δουλεύουν πάνω σε σενάρια έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα καταφέρει».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαιώνει την ύπαρξη σχεδιασμών για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Το θέμα αρνήθηκε να σχολιάσει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, αναφέροντας μόνο πως «οι πολίτες μας περιμένουν από εμάς να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου