Ετικέτες

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Οι Τούρκοι κατέρριψαν συριακό αεροσκάφος


                         Φωτογραφία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Hurriyet


Oι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας κατέρριψαν την Κυριακή ένα συριακό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, κοντά στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία. Την είδηση επιβεβαίωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη βορειοδυτική Τουρκία, ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Μαρτίου.

«Ένα συριακό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας. Τα F-16 μας απογειώθηκαν και έπληξαν τον στόχο. Γιατί; Γιατί αν παραβιάσεις τον εναέριο χώρο μου, θα δεχτείς ισχυρό πλήγμα ύστερα από αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής, ανέφερε από την αρχή ότι το αεροπλάνο δέχτηκε πυρά από την τουρκική πλευρά των συνόρων, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο Al Manar, μετέδωσε ότι δύο ρουκέτες ερρίφθησαν από τουρκικό έδαφος.

Ωστόσο, αρχικά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχους διέψευσαν ότι για την κατάρριψη ευθύνεται η Τουρκία και μετέδωσαν ότι ευθύνονται οι Σύροι αντάρτες. 


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου