Ετικέτες

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τσίπρας " Είστε Κυβένηση Μερκελιστών"



Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Τσίπρας " Είστε Κυβένηση Μερκελιστών"

undefined
Εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ξεκίνησε τη δευτερολογία του στη Βουλή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, απέδωσε στην κυβέρνηση τον χαρακτηρισμό «Μερκελιστές».

Από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «στην τρικομματική κυβέρνηση έχουν μοιραστεί ρόλοι», προσθέτοντας ότι ο.... ρόλος του κ. Βενιζέλου είναι να επιτίθεται στην Κουμουνδούρου. Στη συνέχεια, τόνισε,  πως δεν θα ασχοληθεί «με την αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση, αλλά με την κυβέρνηση Σαμαρά, που είναι μια κυβέρνηση μνημονιακής συνέχειας».

«Μας κατηγορείτε ότι είμαστε αντιευρωπαϊστές. Εσείς δεν είστε ευρωπαϊστές. Είστε Μερκελιστές!» είπε απευθυνόμενος προς τους κυβερνητικούς εταίρους, ενώ πρόσθεσε πως το Μνημόνιο είναι ένα «πολιτικό και οικονομικό έγκλημα» το οποίο επιβάλλεται από την Τρόικα και το οποίο θα οδηγήσει την Ελλάδα στη χρεοκοπία.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας, απευθύνθηκε  προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών σημειώνοντας ότι «πλέον είναι υπουργός Οικονομικών και όχι εκπρόσωπος του ΙΟΒΕ ούτε μέλος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου» και προειδοποίησε ότι το κόμμα του θα σταματήσει το έγκλημα αυτό που το επόμενο στάδιο του είναι η χρεοκοπία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απειλή για το ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απειλή για τις αγορές και τα τραπεζικά λόμπι», είπε.

Σχολιάζοντας την φράση του κ. Στουρνάρα ότι «δεν έφερε το Μνημόνιο την κρίση αλλά η κρίση έφερε το Μνημόνιο», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «ποιος άραγε φταίει για την κρίση; Αλήθεια ποιος έφερε την κρίση σε αυτή τη χώρα; Μήπως κυβερνήσεις της Αριστεράς; Δημόσιοι υπάλληλοι που μαζί τα φάγαμε; Ή μήπως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι νεοφιλελεύθερες επιλογές»;

Επίσης, τόνισε πως τη  δημοσιονομική κρίση στη χώρα την πυροδότησαν η φοροαποφυγή και οι φοροαπαλλαγές μεγάλων κεφαλαίων και επειδή για δεκαετίες «βασίλευε ο εκσυγχρονισμός της διαφθοράς, της διαπλοκής, των υπερκοστολογήσεων των εξοπλισμών».

Κλείνοντας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως ότι το Μνημόνιο αποτελεί ευκαιρία όχι για την κοινωνία και το λαό αλλά για το τραπεζικό κεφάλαιο και τους «μαυραγορίτες» της κοινωνίας που επέβαλαν στην τροϊκα τη διάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Πηγή : newsnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου