Ετικέτες

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Κατάρρευση με το 12%!Από 32 έως 45% οι μειώσεις των μισθών στρατιωτικών!Δείτε τον πίνακα και τις επιπτώσεις



Το όχι της τρόϊκας ακόμη και για συζήτηση επαναδιαπραγμάτευσης για το θέμα της μείωσης κατά 12% των ειδικών μισθολογίων,αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στις Ένοπλες Δυνάμεις.Αν τελικά η κατάσταση παραμείνει έτσι οι επιπτώσεις για τους στρατιωτικούς θα είναι τραγικές.

Η επιστολή που έστειλε ο ΣΥΣΜΕΔ
   στον ΥΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο είναι ενδεικτική της ανησυχίας που επικρατεί. 
Οι περικοπές που έχουν υποστεί από το 2009 ξεπερνούν κάθε λογική και θα έχουν συνέπειες που μπορεί η τρόϊκα να παριστάνει ότι αγνοεί ,ωστόσο θα γίνουν σύντομα ορατές.

Οι τροϊκανοί ,σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προτείνει μεταξύ άλλων το “κόψιμο” του επιδόματος εξομάλυνσης κάτι που θα είναι απόλυτη καταστροφή για τους στρατιωτικούς,αφού πιθανή κατάργησή του θα έχει επιπτώσεις στο εφάπαξ και τη σύνταξή τους. Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες για τους τροϊκανούς,οι οποίοι επιβάλουν τους δικούς τους νόμους και ζητάνε ακόμη περισσότερες περικοπές.
 

Όπως προκύπτει από τον πίνακα που δημοσιεύουμε οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί μέσα σε τρία χρόνια περικοπές στις αποδοχές τους που ξεκινούν από το 31,88% και φθάνουν το 45,42%,ανάλογα με το βαθμό και την οικογενειακή κατάσταση! Πρόκειται για ασύλληπτα ποσοστά που έχουν κυριολεκτικά “διαλύσει” τη ψυχολογία των στελεχών του στρατεύματος.
 

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ
 

 


Είναι πραγματικά απορίας άξιο ποιος και πως θα ανακοινώσει σ΄ έναν ΕΠΟΠ για να πιάσουμε τη πυραμίδα από τη βάση της,ότι θα πρέπει να ζει με 700 ευρώ,υπηρετώντας σε κάποια ακριτική μονάδα. Ακόμη χειρότερα αν αυτός ο άνθρωπος είχε…κάνει το λάθος να δημιουργήσει οικογένεια. Και όσοι δεν είχαν προλάβει είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν ούτε να το ονειρευτούν. 


Ακόμη κι αν δεχτούμε τη λογική της νέας ηγεσίας του ΥΕΘΑ και εξασφαλίσουν αυτοί οι άνθρωποι στέγαση και σίτιση εντός των μονάδων που υπηρετούν,ποια θα είναι η προοπτική ζωής που έχουν,ποια τα σχέδια που μπορούν να κάνουν και ποια η ελπίδα τους;
 

Δεν πρόκειται για απλούς δημοσίους υπαλλήλους,για να προλάβουμε όσους σπεύσουν να κάνουν ατυχείς συγκρίσεις με υπαλλήλους του υπόλοιπου δημόσιου τομέα. Οι περισσότεροι ΕΠΟΠ για να αναφερθούμε σ΄ αυτούς που πλέον έχουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, είναι στρατιώτες που υπηρετούν αποκλειστικά σε μονάδες πολύ μακρυά από το σπίτι τους και είναι βέβαιο ότι πλέον με το μισθό που θα μπαίνει στη τσέπη τους δεν θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα. 


Δεν αποκλείεται πια να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο φυγής ΕΠΟΠ από το στράτευμα ,μόλις συμπληρώνουν τον υποχρεωτικό χρόνο θητείας τους.Για πολλούς απ΄ αυτούς θα είναι ίσως προτιμότερο να αναζητήσουν τη τύχη τους εκτός στρατεύματος ,όπου θα μπορούν να έχουν παράλληλα περισσότερες από μία δουλειές για να αυξήσουν το εισόδημά τους. Κάτι που και τώρα βέβαια συμβαίνει -αν και απαγορεύεται- με την ανοχή των ανωτέρων τους που αναγνωρίζουν το πρόβλημα επιβίωσης που ήδη αντιμετωπίζουν.
 

Κλίμα φυγής είναι δεδομένο ότι θα αντιμετωπίσουμε και σε επίπεδο στελεχών των ΕΔ. Το χειρότερο είναι ότι είναι βέβαιο πως αυτοί που θα επιλέξουν να αποχωρήσουν από τις ΕΔ θα είναι οι περισσότεροι, καταρτισμένοι και ικανοί.Γι΄ αυτό και θα τολμήσουν να κάνουν το βήμα το εξόδου από τις ΕΔ και να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στον ιδιωτικό τομέα όπου θα είναι περιζήτητοι. Γιατί; Μα γιατί θα είναι φθηνότεροι και “ανασφάλιστοι”. Η πρόβλεψη για την “παράλληλη “ απασχόληση των απόστρατων βολεύει αφάνταστα τη “μαύρη εργασία”. 
 

Αυτά έχει καταφέρει η τρόϊκα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου