Ετικέτες

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Τελική φάση άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΣ-2014 με αποβατική ενέργεια στη Σαμοθράκη


vv
Στοιχείο αντιαρματικού MILAN επί οχήματος Hummer του Συγκροτήματος Αποβατικού Τάγματος στην ακριτική Σαμοθράκη.
Ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλαν χθες οι Ένοπλες Δυνάμεις με την εκτέλεση αποβατικής ενέργειας στην ακριτική Σαμοθράκη από την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο πλαίσιο της τελικής φάσης της μεγάλης κλίμακας άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΣ-2014 του Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Παναγιώτη Λίτσα και του Διοικητή του Δ΄ΣΣ Αντιστράτηγου Χρήστου Χαλκίδη.

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά την τελευταία διετία (μετά την ΤΑΜΣ ΑΙΓΙΑΛΟΣ 1/12*) που η 32 ΤΑΞΠΝ πραγματοποιεί επιχειρησιακή εκπαίδευση στην Περιοχή Ευθύνης της Τακτικής Διοίκησης του 41 Συντάγματος Πεζικού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, στην άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ-2014 συμμετείχε το σύνολο των Μονάδων του Στόλου του ΠΝ, Μονάδες του Στρατού Ξηράς, Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων, Ιπτάμενα Μέσα της Αεροπορίας Στρατού, Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και Ιπτάμενα Μέσα και δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.
Νέες φωτογραφίες από άσκηση ΑΙΓΙΑΛΟΣ-2014, την οποία ο Α/ΓΕΕΘΑ χαρακτήρισε ως «τη μεγαλύτερη και επιτυχέστερη ανάπτυξη Μονάδων του ΠΝ των τελευταίων πολλών ετών»:
Κατάληψη εχθρικού σκάφους από τη ΔΥΚ με τη χρήση ελικοπτέρου
Κατάληψη “εχθρικού” σκάφους από τη ΔΥΚ με fast rope από ελικόπτερο S-70B Aegean Hawk και Σκάφος Ανορθοδόξου Πολέμου.
Βολές
Βολές πυροβόλου Mk45 Mod2A των 127mm φρεγάτας τύπου ΜΕΚΟ-200ΗΝ.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρακολουθεί
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρακολουθεί την αμφίδρομη πετρέλευση δύο φρεγατών τύπου S από τον ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ (Α374).
To ελληνικής ναυπήγησης ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ (A374) αποτελεί το πλοίο με το μεγαλύτερο εκτόπισμα σε υπηρεσία με το ΠΝ και μπορεί να υποστηρίξει πλήρως την αποστολή μιας ΜΦ/Γ σε μεγάλες αποστάσεις, καλύπτοντας τις ανάγκες της σε ανεφοδιασμό καυσίμου και παροχής πλήρους υλικοτεχνικής υποστήριξης.
To ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ (A374) αποτελεί το πλοίο με το μεγαλύτερο εκτόπισμα σε υπηρεσία με το ΠΝ και μπορεί να υποστηρίξει πλήρως την αποστολή μιας Μοίρας Φ/Γ σε μεγάλες αποστάσεις, καλύπτοντας τις ανάγκες της σε ανεφοδιασμό καυσίμου και παροχής πλήρους υλικοτεχνικής υποστήριξης.
Άγημα πυρόσβεσης
Άγημα πυρόσβεσης εκτελεί γυμνάσιο κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε από τη προσβολή εχθρικού βλήματος.
Φωτογραφίες από την αποβατική ενέργεια της 32 ΤΑΞΠΝ στη Σαμοθράκη σε συνεργασία με την Διοίκηση Αμφίβιων Δυνάμεων του ΠΝ με την υποστήριξη αεροπορικών μέσων του ΕΣ και της ΠΑ:
l
Το δεύτερο τμήμα του πρώτου κύματος προετοιμάζεται για αμφίβια καταδρομή με χρήση ελαστικών λεμβών. Είχε προηγηθεί η αποβίβαση του πρώτου τμήματος από Δρια Αναγνωρίσεως για την άρση των εχθρικών κωλυμάτων και διείσδυση στο εσωτερικό για τη συλλογή πληροφοριών και κατάδειξη στόχων στα επιθετικά ελικόπτερα Apache και μαχητικά αεροσκάφη που ακολούθησαν.
e
Eπιθετικά ελικόπτερα Apache και μαχητικά αεροσκάφη F-16 παρέχουν πυρά υποστηρίξεως ταυτόχρονα με την άφιξη του δεύτερου κύματος (ΑΒΑΚ) στην ακτή αποβάσεως που εκτελείται με το Πρώτο Φως.
Ταχεία αποβίβαση των τεθωρακισμένων οχημάτων προσωπικού Μ113Α1.
Ταχεία αποβίβαση των τεθωρακισμένων οχημάτων προσωπικού Μ113Α1. Η όλη διαδικασία επιτηρείται για λόγους ασφαλείας από μέλη του πληρώματος του Α/Γ (αριστερά, με τη προβλεπόμενη ένδυση αντιπυρικής προστασίας).
ΤΟΜΠ Μ113Α1 στην ακτή αποβάσεως με το προσωπικό σε ετοιμότητα βολής.
ΤΟΜΠ Μ113Α2 στην ακτή αποβάσεως με το προσωπικό σε ετοιμότητα βολής.
t
Ταχεία αποβίβαση άρματος μάχης Leopard-1A5. Τα άρματα φορτώνονται και μεταφέρονται εντός των Α/Γ με το πυροβόλο σε θέση πορείας «Ωρα 6» και με την εκφόρτωση ξεκινά η διαδικασία περιστροφής του πύργου.
Tα άρματα μάχης
Tα άρματα μάχης Leopard-1A5 (με κόκκινου χρώματος καλύμματα) στην ακτή αποβάσεως. Δεξιά, διακρίνονται στοιχεία ΜΧ και ΔΜ.
Τ
H αποβατική ενέργεια έχει ολοκληρωθεί (από τα τρία τουλάχιστον αρματαγωγά τύπου Jason που διακρίνονται δεξιά).
Τα άρματα μάχης Leopard-1A5 (με κίτρινου χρώματος καλύμματα) προωθούνται στο εσωτερικό.
Άρματα μάχης Leopard-1A5 (με κίτρινου χρώματος καλύμματα) προωθούνται στο εσωτερικό.
* Οι ΤΑΜΣ ΑΙΓΙΑΛΟΣ είναι τεχνικές ασκήσεις μικρής κλίμακας που εκτελούνται συνήθως σε νήσους του κεντρικού Αιγαίου αρκετές φορές εντός του έτους. Τα τελευταία χρόνια, οι ΤΑΜΣ ΑΙΓΙΑΛΟΣ συνδυάζονται και εκτελούνται μαζί με ασκήσεις μεγάλης κλίμακας τόσο στο Βόρειο όσο και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ενδεικτικά, δύο από τις TAMΣ ΑΙΓΙΑΛΟΣ του περασμένου έτους εκτελέστηκαν μαζί με την άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ-2013 (αποβατική ενέργεια στην ΠΕ της 95 ΑΔΤΕ) και την άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2013 (αποβατική ενέργεια στην ΠΕ της 79 ΑΔΤΕ).

e-Amyna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου