Ετικέτες

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Η συμβολική κίνηση Τσίπρα : Λουλούδια στο σκοπευτήριο Καισαριανής αμέσως μετά την ορκωμοσία του



Στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή μετέβη ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο αξίωμα του πρωθυπουργού.
Σε μια άκρως συμβολική κίνηση ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλησε να να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και αντ’ αυτού προτίμησε με μια λιτή ανθοδέσμη να μεταβεί στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και να τιμήσει τους εκεί εκτελεσθέντες.
Εκεί άφησε την ανθοδέσμη στο μνημείο και βάζοντας το χέρι στο μέρος της καρδιάς τίμησε τους πεσόντες.

Στο σημείο είχαν μαζευτεί αρκετοί ψηφοφόροι και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες
Λίγο πρίν ο κ. Τσίπρας είχε ορκιστεί πρωθυπουργός έχοντας μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον κ. Παπούλια του είπε ο κ. Τσίπρας, αφού δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του είπε: «Σας ενημερώνω ότι μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών συναντήθηκα με τον κ. Καμμένο, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση. Υπάρχει λοιπόν η δεδηλωμένη, που απαιτεί το Σύνταγμα και ελπίζω ότι η υπάρχουσα πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει μεγαλύτερη».
Ο κ. Παπούλιας απάντησε: «Δεν έχω να κάνω τίποτα περισσότερο, παρά να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα σας ορκίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου