Ετικέτες

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

OFAC. Το εκτελεστικό τμήμα δράσης και απόκρισης των ΗΠΑ



Office of Foreign Assets Control (OFAC) Director Adam Szubin and his staff (not pictured) meet at the U.S. Treasury Department in Washington March 26, 2014.

Αφιέρωμα στην υπηρεσία OFAC (Office of Foeign Assets Controls) είχε πρόσφατα το Reuters , δίνοντας μια εικόνα σε εκείνους που δεν γνωρίζουν , πως η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί πάνω κάτω σαν το JSOC (Joint Special Operations Command).

Με απλά λόγια είναι μια πολύ ισχυρή υπηρεσία που δίνει λόγο μόνο στον Λ.Οίκο και στον Υπουργό Οικονομικών (!!!!) και λειτουργεί σαν μονάδα δράσης/αντίδρασης σε οικονομικές αναλύσεις και μέτρα , που αφορούν αλλοδαπούς πόρους και επενδύσεων τόσο εντός όσο και εκτός ΗΠΑ.


Μια από τις δράσεις της συγκεκριμένης υπηρεσίας ήταν η επιβολή περιοριστικών μέτρων σε Ρώσους μεγιστάνες ως συμβολική πράξη για τις δράσεις της Ρωσίας στο θέμα της Κριμαίας. Το δυναμικό της έχει σχηματιστεί από νεαρούς εξαιρετικά καταρτισμένους σε οικονομία και τεχνολογία! Η δράση της τώρα έχει αρχίσει και γίνεται γνωστή και πολλοί αναφέρονται στην υπηρεσία αυτήν ώς Financial Homeland Security, λόγω της φύσης εργασίας της.

περισσότερα στην σελίδα του Reuters:
http://www.reuters.com/article/2014/04/15/us-usa-sanctions-insight-idUSBREA3D1O820140415

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου