Ετικέτες

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Προς Ευάγγελο Βενιζέλο επιστολή



feraios-haris
Το αποδείξατε τελικά! Με την τελευταία ρηματική-σας διακοίνωση: Δεν έχετε τα προσόντα είτε να είστε, είτε και να αναδειχθείτε μελλοντικά σε εθνικό ηγέτη, παρά τις όντως ζηλευτές ακαδημαϊκές-σας περγαμινές. Και προσέξτε. Δεν το λέω αυτό, διότι παραλάβατε το περί «εκλιπούσας» Κυπριακής Δημοκρατίας έγγραφο Νταβούτογλου, χωρίς, όπως σας κατηγόρησαν, να επιχειρήσετε να τον «βάλετε στη θέση-του». Ποια θέση-του αλήθεια; Τάχα εκτός Ευρώπης; Μα αυτή η Ευρώπη δεν είναι που μας καταχέρισε, με τον «τετραγωνισμό του κύκλου» σε ό,τι, σύμφωνο ή όχι με το «Ευρωπαϊκό Κεκτημένο», κι αν αποφασίσομε! (Ακόμα και για «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία»;) Άλλωστε πώς να τον βάλετε πια στη θέση-του! Όταν ιππεύοντας εκείνος τον ημέτερο φτερωτό Πήγασο, καλπάζει στους λειμώνες της Ευρώπης ανενόχλητος. Και ξέρετε τι εννοώ «ημέτερο Πήγασο».
Μην ανατρέξετε στην Ελληνική Μυθολογία. Φτερωτός έγινε αφότου εμείς του προμηθεύσαμε φτερά: Το αριστερό φτερό ο Χριστόφιας, του συνεταιρισμού δυο συνιστώντων states, και το δεξί φτερό το κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη για τα δυο ισότιμα κράτη. Με τέτοιο θυελλώδη καλπασμό πώς να τον σταματήσεις τώρα τον Νταβούτογλου; Μόνο τρικλοποδιά τον σταματάει, δια γκρεμοτσακίσματος. (Αλλά ποιος από όσους, ένθεν κακείθεν του Αιγαίου, κατατρύχει η ερινύα του 1964, θα τολμήσει την «τρικλοποδιά»…)

Δεν είναι λοιπόν για όσα σας κατηγορούν που λέω εγώ, ότι αποδείξατε πως δεν έχετε προσόντα εθνικού ηγέτη! Είναι ότι δεν έχετε το σθένος να ομολογήσετε το μείζον: Την εθνική υποκρισία, που συντηρείτε όλοι οι ποιούμενοι τους ηγέτες των Ελλήνων, τουλάχιστον από την «μεταπολίτευση» και εντεύθεν. Είναι η ίδια «υποκρισία», που οδήγησε τους εδώ ηγέτες, να σας προσφέρουν πλήρη κάλυψη, όχι βέβαια «για να περισώσουν τους εθνικούς δεσμούς», (ποιους «εθνικούς δεσμούς»…) αλλά βάσει της αρχής (και θλίβομαι γινόμενος αψύς) «μεταξύ κατεργαραίων τιμιότητα»! Διότι μετέχετε αμφότεροι στην ίδια εθνική κατεργαριά. [Γι’ αυτό άλλωστε και ενώ η Θεοχάρους, αγανακτισμένη έψαλλε τα εξ αμάξης σ’ εσάς, τον «συμπαριστάμενο», (και παρότι για άλλα, και ορθώς, αγανάκτησε) δεν αγανάκτησε εντούτοις που την ίδια ώρα ο «αποφασίζων», (την αποστολή του Οζερσάι στην Αθήνα, για παράδειγμα...)
Αρχηγός της «εκλιπούσας» Κυπριακής Δημοκρατίας, ανενόχλητος προσέτρεχε συνομιλών με τον κύριο Έρογλου, τον εδώ αντικατοπτρισμό του «εξαλείψαντος» Νταβούτογλου!] Και η εν λόγω κατεργαριά κύριε Ευάγγελε, δεν είναι άλλη απ’ αυτήν που ήδη υπαινίχθηκα: «Η Κύπρος αποφασίζει, και η Ελλάς συμπαρίσταται»! Διότι άριστα γνωρίζετε, όχι μόνο πόσο καταστροφικό, και εθνικά ένοχο, είναι αυτό το «δόγμα», αλλά και ποιες μικρόψυχες επιμετρήσεις, δυο κατά τα άλλα «Εθναρχών-μας», το γέννησαν: Του εκείθεν του Αιγαίου, Καραμανλή του πρεσβύτερου, και του ένθεν του Αιγαίου, Μακαρίου του τρίτου.
Ο μεν Καραμανλής, για να μην ξαναπάθει ό,τι με τη Ζυρίχη, όπου ενώ (όπως ο ίδιος του παραπονέθηκε αργότερα) «μαζί την κάνανε»,1* εκείνος βγήκε «προδότης» ενώ ο Μακάριος πατριώτης. Ο δε Μακάριος, για να δικαιωθεί, καταφέροντας οριστικό, έστω μεταθανάτιο, πλήγμα στον Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος ως εθνικός ηγέτης (σπάνια όντως περίπτωση…), πρέσβευε την εθνοσωτήρια αρχή του Εθνικού Κέντρου2* για τον απανταχού Ελληνισμό! Είναι δε όντως ε θ ν ι κ ή κ α τ ε ρ γ α ρ ι ά, διότι όταν τα συνομολογούσαν, ο μεν Μακάριος έλεγε φωναχτά «η Κύπρος αποφασίζει», σιωπηρώς όμως εννοούσε, «ερήμην της Ελλάδος», ο δε Καραμανλής έλεγε «η Ελλάς συμπαρίσταται», ενώ από μέσα-του έλεγε «συμπαρίσταται αλλά “μακρυά” από την Κύπρο…».
Και δεν έφτανε αυτή η κοροϊδία ενός λαού, ήλθε αργότερα και ο δικός-σας, (δηλ. του κόμματός-σας) χαρισματικός Γενάρχης (του «αμοραλισμού» βεβαίως) ο Ανδρέας, να το γελοιοποιήσει πλήρως και ως «δόγμα», προσθέτοντας την μασκαράτα, «η Ελλάς συμπαρατάσσεται»! Αυτό τον εμπαιγμό του διαβόητου (όμως ποικιλοτρόπως βολικού…) «δόγματος», παρότι (άτσαλα ίσως) σας «σφυροκόπησε» η Θεοχάρους, δεν είχατε τη γενναιότητα, ομολογώντας-τον, να τον αποκαλύψετε στο χειμαζόμενο Έθνος! Κι ας εξαιτίας-του ήδη χάνεται η Κύπρος. (Πίσω-της και η Ελλάδα!) Γι’ αυτό λοιπόν λέω, ότι δεν έχετε τα προσόντα να γίνετε εθνικός ηγέτης κύριε Ευάγγελε. Βεβαίως σε σας τα λέω, όμως για να τα ακούει «η νύφη»! Διότι δεν τολμώ, (δεν το φαντάστηκα ποτέ) να τα πω αυτά σε ένα εγγονό της Πηνελόπης Δέλτα…
Χ ά ρ η ς Φ ε ρ α ί ο ς «Φ» 12/7/14
Αρχιτέκτων, Διδάκτωρ του ΕΜΠ.
http://www.antibaro.gr/article/11084, Ἀντίβαρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου