Ετικέτες

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Το μόνο κόμμα που πραγματικά κέρδισε σήμερα (μια πρώτη “ανάγνωση” των εκλογικών αποτελσμάτων)


Anexartiti.png
του Διονύσιου Βούτου
Ποίο ήταν το Το μόνο κόμμα που πραγματικά κέρδισε σήμερα;
Οι ΑΝΕΛ … Ναι μάλιστα οι ΑΝΕΛ .. Εγώ προσωπικά δεν περίμενα να πιάσει πάνω από 3% και πίστευα πως θα είχε την ίδια τύχη με την ΔΗΜΑΡ που απορροφήθηκε από το ποτάμι και το πασοκ , μια και η πόλωση ήταν τεράστια ..

Το γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ έμειναν όρθιοι αποδεικνύει πως υπάρχει έναν συμπαγές εκλογικό κομμάτι απόλυτα συνειδητοποιημένο στον ψήφο του και που δεν υπόκυψε στα ψευτοδιλήμματα της προεκλογική πόλωσης .. Και είναι μεγάλη επιτυχία αυτό γιατί δεν είναι αυτό το εκλογικό κομμάτι σε καθοδική πορεία όπως θα είναι το Πασοκ και η νδ τον επόμενο καιρό , ούτε ευκαιριακή ψήφος διαμαρτυρίας όπως είναι η ψήφος στην χα ή στο ποτάμι .. Και αν φαίνεται περίεργο το ότι θεωρώ ψήφο διαμαρτυρίας το ποτάμι ,  απαντώ ότι ΝΑΙ είναι ψήφος διαμαρτυρίας για την Ελιά και το πασοκ ..

Σε γενικές γραμμές λοιπόν , έχουμε δύο κκε ( το ένα αριστερά και το άλλο δεξιά ως χα , ας μην ξεχνάμε πως το κκε κάποτε είχε φτάσει και το 12% ) , δηλαδή δύο κόμματα του 5-10% περίπου που κινούνται στις παρυφές του πολιτικού χώρου και είναι από επιλογή απομονωμένα και δεν θα συμμετέχουν σε καμία κυβέρνηση ΠΟΤΕ .. Έναν σύριζα που θα ακολουθήσει ανοδική πορεία μέχρι να αναλάβει την εξουσία και ρευστότητα , την νδ και το πασοκ να συρρικνώνονται συνεχώς , το ποτάμι σταθερά για λίγο καιρό μέχρι να έχει και αυτό την ίδια μοίρα με την δημαρ και φυσικά τους ανελ που αφού τα κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους με τόσο πόλεμο εναντίων τους θα αρχίσουν να γίνονται σιγά , σιγά η μαγιά εξελίξεων στον κεντροδεξιό χώρο ..
Ας μην ξεχνάτε πως και ο σύριζα που σήμερα διεκδικεί την εξουσία είχε τα ποσοστά που έχουν σήμερα οι ΑΝΕΛ πριν 2-3 χρόνια .. Οι φούσκες όσο γρήγορα φουσκώνουν , τόσο πιο γρήγορα ξεφουσκώνουν .. Στην πολιτική κερδισμένος είναι μόνο αυτός που έχει διάρκεια και που ξέρει να περιμένει ..
Υ,Γ. Και μάλιστα τα κανάλια έκοψαν τις δηλώσεις του Καμμένου στον αέρα … Τον απεχθάνονται και αφού τον απεχθάνονται χωρίς να το κρύβουν οι καναλάρχες πάει να πάει πως τους κάνει μεγάλη ζημιά ο ανυπόταχτος χαρακτήρας του ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου