Ετικέτες

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΗΣ Η ΚΙΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ…ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ.


Με μια ανακοίνωση βόμβα η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας έκανε γνωστό στις χρηματαγορές ότι  «δεν είναι πλέον υπέρ της Κίνας να συσσωρεύουν συναλλαγματικά αποθέματα“. 
undefined
Πριν έναν χρόνο είχα ανεβάσει στο blog την ανάρτηση: ΑΚΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ…” . Η ανάρτηση είχε να κάνει με την απόφαση της Κίνας να διακόψει την παντοκρατορία του δολαρίου στα πετρελαιοειδή. Από τις αρχές του περσινού Σεπτεμβρίου το δολάριο έπαψε να είναι το επίσημο νόμισμα συναλλαγών πετρελαίου αφού η Κίνα συναλλάσσεται μόνο με το δικό της νόμισμα.
Ο κόσμος συνεχίζει να αλλάζει χωρίς όμως να το μαθαίνουμε από τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ των ολιγαρχών…

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2013, τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας αποτιμήθηκαν σε περίπου 3.660 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια!

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα? 
Για πολλά χρόνια η Κίνα κατάφερνε με τεχνητό τρόπο να κρατά χαμηλά το γιουάν κι υψηλά την αξία του δολαρίου. Τα 3,660 δις δολάρια φανερώνουν το γιατί.
Αυτό της επέτρεπε να έχει πολύ φθηνότερα προϊόντα με αποτέλεσμα τις τεράστιες εξαγωγές, παγκοσμίως, και την τοποθέτηση αυτών των προϊόντων σε δυνατές αγορές, όπως και αυτή των ΗΠΑ.
Η πρόσφατη, και πλήρως εναρμονισμένη με τις τελευταίες αποφάσεις των Bilderberg και Trilateral Commission για μείωση της αξίας του δολαρίου, απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να αρχίσει τη μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της έχει να κάνει και με το χρέος των ΗΠΑ που κρατά στα χέρια της η Κίνα (1,3 τρις δολάρια!!!!) μιας και η λογική λέει πως αφού η Κίνα σταματήσει να αγοράζει και να αποθηκεύει τα αμερικάνικα δολάρια θα σταματήσει να αγοράζει και αμερικάνικο χρέος.
Αν συμβεί αυτό τότε η καθημερινότητα των περισσότερων πολιτών των ΗΠΑ θα αρχίσει να γίνεται δυσκολότερη.
Αυτό μπορεί αρχικά να μη μας ενδιαφέρει και πολύ εδώ στην ήδη χρεοκοπημένη Ελλάδα.
Όταν όμως κυβέρνηση, επιχειρήσεις και πολίτες των ΗΠΑ δε θα μπορούν να δανειστούν γιατί θα λείπει ο βασικός παίχτης, η Κίνα, από την αγορά αμερικάνικου χρέους τότε η οικονομία των ΗΠΑ θα αρχίσει την κατηφόρα.
Υπενθυμίζω πως η τεχνητή κρίση που ζούμε σήμερα ξεκίνησε από την κατάρρευση μίας και μόνο τράπεζας στις ΗΠΑ(2007- Leaman Brothers)) και τα πρώτα σημάδια, ως οικονομία τα νιώσαμε το 2008 και ως κοινωνία το 2010.
Έχουν στήσει έτσι το θέμα με τις τράπεζες και τα χρέη κρατών, επιχειρήσεων και πολιτών που μια μικρή ανατάραξη στις ΗΠΑ ή στην Κίνα αρκεί να αλλάξει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ευρώπη.
Για να φανούν τα αποτελέσματα της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας θα περάσει καιρός. Δυστυχώς, όχι τόσος πολύς όσο η γενιά μου θα ήθελε…
Πληροφορίες άντλησα από εδώ:http://www.trueactivist.com/china-announces-that-it-is-going-to-stop-stockpiling-u-s-dollars/ και από εδώ: http://aagorastos.blogspot.com/2012/10/blog-post_15.html
by ago

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου