Ετικέτες

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η φιγούρα του Χίτλερ σε εκκλησία στη Γαλλία




Η φιγούρα του Χίτλερ σε εκκλησία στη Γαλλία!



16-01-2011 19:53:21
Μετά από 70 σχεδόν χρόνια, ένας παρατηρητικός δημοσιογράφος στις αρχές του μηνός παρατήρησε πως σε παράσταση στα παράθυρα της καθολικής εκκλησίας στο Montgeron νότια του Παρισιού περιλαμβάνεται ο Αδόλφος Χίτλερ!
Πιο συγκεκριμένα η παράσταση υποτίθεται πως απεικονίζει τον αιμοσταγή βασιλιά Ηρώδη έτοιμο να σκοτώσει με ένα μεγάλο ξίφος τον Απόστολο Ιάκωβο που στο πρόσωπό του συμβολίζεται το εβραϊκό έθνος, με τη διαφορά πως το πρόσωπο του Ηρώδη δεν ανήκει στον τελευταίο αλλά τον Χίτλερ. Η παράσταση είχε τοποθετηθεί στην εκκλησία τον Ιούλιο του 1941 λίγο μετά την κατάληψη της Γαλλίας από τους Γερμανούς, ως δείγμα αντίστασης του γαλλικού λαού απέναντι στους εισβολείς, η πιθανή αποκάλυψή όμως του συμβολισμού θα μπορούσε άνετα να σήμαινε τη θανατική καταδίκη τόσο των ιερέων της εκκλησίας όσο και αυτών που είχαν την έμπνευση να τη δημιουργήσουν.




Όπως εξηγεί ο ιερέας Dominique Guerin «Η φιγούρα έχει τα μαλλιά του Χίτλερ, αλλά το μουστάκι κρύβεται πίσω από το χέρι του για να αποφεύγονταν ευνόητες επιπτώσεις, εάν κάποιος παρατηρητικός Γερμανός το πρόσεχε».
Ο Γάλλος ιστορικός Renaud Arpin είπε σχετικά: «Πολλοί λίγοι άνθρωποι τελικά το πρόσεξαν όλα αυτά τα χρόνια. Η άγνοια βέβαια αυτή είναι εύκολα αντιληπτή. Εάν κάποιος γνώριζε τη σημασία του θα μπορούσε να βρεθεί κατηγορούμενος». Το γυαλί είχε δημιουργηθεί από τους αδελφούς Maumejean οι οποίοι την εποχή εκείνη είχαν φιλοτεχνήσει αρκετούς ναούς στη Γαλλία. Η παράσταση τώρα θεωρείται ως εθνικό κειμήλιο στη Γαλλία σύμβολο αντίστασης, σε μια χώρα πάντως που έχει κατηγορηθεί από πολλούς πως η εθνική της αντίσταση ήταν απούσα παρά μόνο ανέπτυξε ουσιαστική δράση όταν οι σύμμαχοι είχαν ήδη πατήσει το πόδι τους στη Νορμανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου