Ετικέτες

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

«Πράσινο φως» για την έκδοση του Ασάνζ


«Πράσινο φως» για την έκδοση του Ασάνζ

Βρετανικό δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως για την έκδοση του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζουλιάν Ασάνζ, στη Σουηδία, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Ο 39χρονος αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι υπάρχει πολιτικό κίνητρο λόγω των αποκαλύψεων της ιστοσελίδας Wikileaks.
Οι δικηγόροι του Ασάνζ υποστηρίζουν ότι η Σουηδία θα τον παραδώσει στις αμερικανικές αρχές, όπου δε θα έχει μια δίκαιη δίκη και ενδέχεται να του επιβληθεί η θανατική ποινή.
Η συνήγορος της σουηδικής κυβέρνησης, Κλερ Μοντγκόμερι, σχολιάζοντας αυτό το ενδεχόμενο δήλωσε ότι η Σουηδία παράσχει “προστασία απέναντι σε τέτοιου είδους απειλές και βία”. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα παρέμβει αν ο Ασάνζ αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο “απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή άδικης δίκης” στις ΗΠΑ.
Πλήθος υποστηρικτών του Ασάνζ έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο στη Βρετανία και φωνάζουν συνθήματα όπως “Σώστε το Wikileaks” και “Προστατέψτε την ελευθερία του λόγου”.
http://www.enet.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4618945

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου