Ετικέτες

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Έρευνα:Οι άνδρες πιο ξεχασιάρηδες από τις γυναίκες



Αν ο σύζυγός σου είναι αφηρημένος, ξεχνά την επέτειο του γάμου σας, ξεχνάει να σε πάρει τηλέφωνο ή το όνομα του καινούργιου σας γείτονα, μην ανησυχείς. Δεν είσαι η μόνη με έναν ξεχασιάρη άντρα στο σπίτι. Ακόμη και οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι από το πόσο πολύ ξεχνούν οι άντρες.

Έρευνα: Οι άντρες είναι πιο ξεχασιάρηδες από τις γυναίκες
Αν ο σύζυγός σου είναι αφηρημένος, ξεχνά την επέτειο του γάμου σας ή το όνομα του καινούργιου σας γείτονα, μην ανησυχείς. Δεν είσαι η μόνη με έναν ξεχασιάρη άντρα στο σπίτι. Ακόμη και οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι από το πόσο πολύ ξεχνούν οι άντρες.
“Ήταν αναπάντεχο να διαπιστώσουμε ότι οι άντρες ξεχνούν περισσότερο από τις γυναίκες. Αυτό δεν είχε τεκμηριωθεί ποτέ. Ήταν επίσης αναπάντεχη η διαπίστωση πως οι άντρες ξεχνούν το ίδιο είτε είναι 30 είτε εξήντα ετών. Τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα”, λέει ο καθηγητής Jostein Holmen, από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας (NTNU) στο Trondheim. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο BMC Psychology.
Τι έκανες έναν χρόνο πριν;
Ο Holmen και οι συνεργάτες του έκαναν εννέα ερωτήσεις για το πόσο καλά πίστευαν οι άνθρωποι πως θυμούνται, ως μέρος μιας μελέτης υγείας σε μεγάλο ποσοστό πληθυσμού που διενεργήθηκε στην κεντρική Νορβηγία και ονομάζεται HUNT3.
Η HUNT3 είναι μία από τις μεγαλύτερες έρευνες υγείας που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ με ερευνητικό υλικό της απαντήσεις από περισσότερους από 48.000 ανθρώπους.
Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν πόσο συχνά είχαν προβλήματα να θυμούνται διάφορα πράγματα, αν είχαν πρόβλημα να θυμούνται ονόματα και ημερομηνίες, αν μπορούσαν να θυμηθούν τι έκαναν έναν χρόνο πριν και αν μπορούσαν να θυμηθούν λεπτομέρειες από συζητήσεις. Οι άντρες ανέφεραν τα περισσότερα προβλήματα στις οχτώ από τις εννιά ερωτήσεις.
“Έχουμε κάνει διάφορες υποθέσεις γιατί οι άντρες αναφέρουν πιο συχνά προβλήματα μνήμης απ' ότι οι γυναίκες, αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε μια εξήγηση. Αυτό εξακολουθεί να είναι ένα άλυτο μυστήριο”, λέει ο Holmen.

Πηγή : shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου