Ετικέτες

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Τα σχόλια Πρετεντέρη -Καψή στο Mega εναντίον του Παπανδρέου άναψαν φωτιά -Τι γράφει για τον «κότα Πρωθυπουργό» ο Σωκράτης Ξυνίδης


Τα σχόλια Πρετεντέρη -Καψή στο Mega εναντίον του Παπανδρέου άναψαν φωτιά -Τι γρά
Ο Σαρκοζί είπε στις Κάννες στον Παπανδρέου «You are a fucking psycho» (Είσαι ένας γαμημένος ψυχοπαθής), σύμφωνα με το βιβλίο του Θαπατέρο. Σχετικό ρεπορτάζ, με αφορμή το αναφερόμενο από τον Θαπατέρο γεγονός, παρουσίασε το Mega στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων.
Oι δύο δημοσιογράφοι καυτηρίασαν την ιδέα Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα για το ευρώ -ιδέα που συνέτεινε στην πτώση της κυβέρνησής του- και προκάλεσαν οργισμένη ανακοίνωση από το γραφείο Παπανδρέου.

Ας δούμε πώς σχολιάζει το συγκεκριμένο δελτίο ειδήσεων ο «παπανδρεικός» Σωκράτης Ξενίδης, ο οποίος δεν έχει πλέον άλλο πολιτικό ρόλο πλην του ροπαλοφόρου του παπανδρεϊσμού.
Γράφει ο Σωκράτης Ξυνίδης:
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΦΡΙΑΞΕ ΤΟ “MEGA TOUS”
Ο Σαρκοζί είπε στις Κάννες στον Παπανδρέου «You are a fucking psycho» (Είσαι ένας γαμημένος ψυχοπαθής), σύμφωνα με το βιβλίο του Θαπατέρο. Σχετικό ρεπορτάζ, με αφορμή το αναφερόμενο από τον Θαπατέρο γεγονός, παρουσίασε το “MEGA TOUS στο δελτίο ειδήσεων.http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=27377&subid=2&pubid…
Απολαύστε τα σχόλια Καψή και Πρετεντέρη:
Καψής:
“βλακώδης ιδέα” (του δημοψηφίσματος),
“απειλούσε (η ιδέα του δημοψηφίσματος) να θέσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης”
“αυτοκτονική ιδέα” (το δημοψήφισμα)
“Όλα τα λεφτά” όμως είναι το ύφος Πρετεντέρη που δικαιώνεται από τον ομόσταυλό του Καψή για τα τότε σχόλιά του στο MEGA. Τα παιδιά προφανώς είπαν να μην καρφωθεί ο Πρετεντέρης ότι ευλογεί τα γένια του και να παίξει τον ρόλο αυτόν ο Καψής (κάτι σαν Γιάννη μου πόσο δίκιο είχες τότε …).
Ο Πρετεντέρης λοιπόν, με ύφος αθώας περιστεράς (ελάτε τώρα μη λέτε πόσο δικαιώνομαι …) ξεκινά υπεράνω, λέγοντας ότι πέραν του ολέθριου σφάλματος (της πρότασης δημοψηφίσματος) ήταν “απαράδεκτη η συμπεριφορά Σαρκοζί”.
Αλλά επειδή το μένος του για τον Παπανδρέου δεν τον αφήνει πάνω από μερικά δευτερόλεπτα υπεράνω διατυπώσεων, τι λέει; “ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ” με τη διευκρίνηση ότι δεν μπορεί να λοιδορείται ένας Έλληνας πρωθυπουργός. Συμπλήρωσε ότι “οι Μέρκελ και Σαρκοζί μας έπιασαν απ’ τον γιακά και μας έσωσαν από το δημοψήφισμα” και έκλεισε συμβουλεύοντας “ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ να παραδεχθούν το λάθος τους”. Λες και δεν βλέπουν στο πλάνο στις Κάννες ποιος κάθεται δίπλα στον Παπανδρέου. Βαγγέλη τον λένε.
Συμπέρασμα από τα σχόλια;
Ο Σαρκοζί επί της ουσίας είχε δίκιο. Ε! ξέφυγε και λίγο στις εκφράσεις του, αλλά και αυτός ο Παπανδρέου πρέπει να αποτάξει την ιδέα του δημοψηφίσματος που ρίσκαρε ακόμη και την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Άσε που δεν είπε και τίποτα στα βρισίδια Σαρκοζί. Δηλαδή ο Παπανδρέου εκτός από “ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ” ήταν και ΚΟΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ..
Γιατί τα λένε αυτά; Τα λένε γιατί λίγο-λίγο ο πανδαμάτωρ χρόνος αποκαθιστά το δίκαιο και τιμωρεί τις αδικίες. Καταδεικνύει ποιος διαπραγματεύτηκε, ποιος υπέστη την πίεση και τον ευτελισμό της απαξίωσης κάθε τι ελληνικού από τους ξένους, ποιος ρίσκαρε τα πάντα . Αντ’ αυτών τα προδότης, οσφυοκάμπτης, άνθρωπος των Αμερικάνων, Γιωργάκης, λίγος, κάθε μέρα θα ακούγονται λιγότερο και από λιγότερους. Και μάλιστα χωρίς να έχει μιλήσει ακόμη ο ίδιος. Βάζοντας την επίτευξη των στόχων της πατρίδας πάνω από τη δική του ηθική αποκατάσταση. Αυτό λοιπόν φοβούνται. Την δικαίωση Παπανδρέου. Και την κατάδειξη του δικού τους ρόλου στην αποκαθήλωσή του. Να ανησυχείτε εκεί στο “MEGA SAS”. Η διαδικασία αυτή θα είναι αργή και βασανιστική. Όχι για τον Παπανδρέου αλλά για εσάς. Κάθε φορά που κάποιος τρίτος θα μιλά για το τι έγινε στις Κάννες και σε κάθε διαπραγμάτευση της χώρας την περίοδο της κόλασης 2010-2011. Γιατί ο Παπανδρέου δεν είχε την πολυτέλεια να πίνει ποτηράκια κρασί με τη Μέρκελ με φόντο τις ομορφιές του Βερολίνου.
Η απάντηση Παπανδρέου στους Πρετεντέρη-Καψή
Την έντονη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο σχολίασαν την απόφασή του για το περίφημο δημοψήφισμα ο Μανώλης Καψής και ο Γιάννης Πρετεντέρης στο κεντρικό δελτίο του Mega. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρώην πρωθυπουρογού γίνεται λόγος για χυδαιότητες και υβριστικούς χαρακτηρισμούς που απέχουν από την καλώς εννοούμενη κριτική και υποκρύπτουν σκοπιμότητα.
Αφορμή για την απάντηση Παπανδρέου αποτέλεσαν οι χαρακτηρισμοί των σχολιαστών του Μega περί «αυτοκτονικής» και «καταστροφικής» για τη χώρα απόφασης που θα την έθετε εκτός ευρώ.
Οι σχολιαστές που υβρίζουν, τονίζεται στην ανακοίνωση, «ταυτίζονται συνειδητά ή ασυνείδητα – ας το αποφασίσουν οι ίδιοι – με όσους τότε ενήργησαν υπό το πρίσμα είτε των πολιτικών σκοπιμοτήτων τους, είτε των συμφερόντων που έπαιζαν τα ρέστα τους – και που πάντως δεν ταυτίζονταν με το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της χώρας και του Ελληνικού λαού».
«Οι επιλογές και οι αποφάσεις μιας Κυβέρνησης και ενός Πρωθυπουργού δημοκρατικά εκλεγμένων, είναι προφανές ότι υπόκεινται στην κριτική, όποια και αν είναι αυτή, των πολιτών, των δημοσιογράφων και των πάσης φύσεως σχολιαστών. Αυτό απαιτεί η Δημοκρατία.
Αντιθέτως, οι χυδαιολογίες και οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί, όχι μόνο δεν εμπίπτουν στη σφαίρα των θεμιτών προσεγγίσεων, αλλά συνήθως υποκρύπτουν σκοπιμότητα εκ μέρους του εκφραστή τους», επισημαίνεται με νόημα .
«Οι αρχές αυτές, ισχύουν και για την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα στα τέλη του 2011.
Επιλογή που εδραζόταν σε μια αυτονόητη αρχή της Δημοκρατίας, την άμεση έκφραση της βούλησης των πολιτών.
Αναγκαία προϋπόθεση, η εμπιστοσύνη του ηγέτη προς τους πολίτες.
Είναι προφανές ότι αυτήν την αλήθεια επιχειρούν και σήμερα να συγκαλύψουν σχολιαστές που υβρίζουν», καταλήγει η απάντηση από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου για τα σχόλια των δύο δημοσιογράφων.
Πηγή: Ο Παπανδρέου απαντά σε Καψή-Πρετεντέρη για το δημοψήφισμα: Χυδαιολογούν & υβρίζουν για να συγκαλύψουν την αλήθεια | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/132291#ixzz2lpxhkUAB
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου