Ετικέτες

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζει ο Μόντι


ΠΈΜΠΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζει ο Μόντι

Οι ιταλικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται για σοβαρές περικοπές, ιδιαίτερα στο προσωπικό και τους εξοπλισμούς, εξαιτίας της σοβαρής οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας ναύαρχος Τζαμπάολο Ντι Πάολα. "Σήμερα έχουμε στην άμυνα περίπου 183.000 στρατιωτικούς και 30.000 πολίτες. Πρέπει να κατέβουμε σταδιακά στους 150.000 στρατιωτικούς και τους 20.000 πολίτες, με μια μείωση κατά περίπου 43.000 πρόσωπα", δήλωσε ο ναύαρχος ενώπιον των επιτροπών Άμυνας της Γερουσίας και της Βουλής που πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση. 

"Ο στόχος αυτός θα μπορέσει να επιτευχθεί μέσα σε περίπου δέκα χρόνια μέσω μιας μείωσης κατά 20% ως 30% των προσλήψεων, τις μετατάξεις σε άλλες διοικήσεις και μορφές προσωρινής εργασίας", πρόσθεσε.
 

Σε ό,τι αφορά τους πιο υψηλόβαθμους, 
τους ναύαρχους, τους στρατηγούς και τους πτέραρχους, από τους οποίους 425 βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία, "η μείωση θα είναι πάνω από 30%", διευκρίνισε ο ναύαρχος, προσθέτοντας ότι οι περικοπές θα πλήξουν επίσης σοβαρά τους υπαξιωματικούς.

Όσον αφορά τους εξοπλισμούς, 
ο ναύαρχος Ντι Πάολα ανακοίνωσε μια μείωση από 131 σε 90 του αριθμού των στρατιωτικών αεροπλάνων τελευταίας γενιάς F-35 που θα αγοράσει η Ιταλία ως το 2026.

Ο στρατός ξηράς
 θα χάσει 2 από τις 11 ταξιαρχίες του ενώ ο αριθμός των αρμάτων μάχης, των θωρακισμένων οχημάτων, των πυροβόλων και των ελικοπτέρων θα μειωθεί επίσης.

Στο Πολεμικό Ναυτικό,
 ο αριθμός των πλοίων ανοικτής θαλάσσης και των υποβρυχίων θα μειωθεί από 24 σε 14 ενώ θα πωληθούν στρατόπεδα, στρατιωτικές βάσεις και άλλα ακίνητα του στρατού "για να υπάρξει συμβολή στην αναδιάρθρωση του υπουργείου Άμυνας και γενικότερα στη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας", πρόσθεσε ο ναύαρχος.
http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου