Ετικέτες

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Συμμετείχε σε επιχείρηση βομβαρδισμών της Λιβύης η φρεγάτα «Θεμιστοκλής»;

Συμμετείχε σε επιχείρηση βομβαρδισμών της Λιβύης η φρεγάτα «Θεμιστοκλής»;



Τα τρία κόμματα – ΛΑ.ΟΣ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ – που διαφώνησαν με την “εμπλοκή” τη χώρας μας στις επιχειρήσεις της Λιβύης έθεσαν τα παρακάτω ερωτήματα στη Βουλή.
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ, Κος Καρατζαφέρης:

  • Υπήρξαν μέχρι την Κυριακή το πρωί επιχειρήσεις βομβαρδισμών από τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής»;
  • Στοιχίζει 5.000.000 ευρώ την ημέρα στην Ελλάδα η εμπλοκή της, την ώρα που «κόβουμε» τα άρματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου για να μην πληρωθούν 300.000 ευρώ;
  • Γιατί δεν έκανε η Ελλάδα το ίδιο για τα 21 ψηφίσματα του ΟΗΕ που έγραψε η Τουρκία στα παλιά της τα παπούτσια;
  • Οι Γάλλοι και ο Σαρκοζί θέλουν να ανεβάσουν την τιμή των Ραφάλ;

0 πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε στα τηλεγραφήματα του WikiLeaks, για να εισπράξει την οργή του κ. Αβραμόπουλου ο οποίος τόνισε: «Καμιά σοβαρή χώρα δεν τα λαμβάνει υπόψη της αυτά. Δεν μπορούμε να διολισθαίνουμε σε παραδιπλωματικές κουβέντες και σε παραπολιτική, θα έπρεπε σήμερα εδώ να τα έχετε καταδικάσει. Αυτή είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουμε όλοι εδώ σε αυτήν την αίθουσα. Ότι εδώ είναι μια σοβαρή χώρα και όλα αυτά τα γράφει στα παλιά της τα παπούτσια».
Η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Θα έρθει η στιγμή που ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ακριβά τη συμμετοχή του σε τέτοιους πολέμους» και ότι «τώρα ανακαλύψατε, κύριε Παπανδρέου, τη δικτατορία του φίλου σας Καντάφι;»
Κατά της εμπλοκής της χώρας μας στη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη τάχθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ διά του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα που τόνισε μεταξύ άλλων: «Τι δουλειά έχουμε να παραχωρούμε βάσεις, αεροδρόμια, εναέριο και θαλάσσιο χώρο; Ποιο το εθνικό συμφέρον, το όφελος της χώρας;
Εφημερίδα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου