Ετικέτες

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Έπεσε η γενέτειρα του Καντάφι


Έπεσε η γενέτειρα του Καντάφι

Στη γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, τη Σύρτη, εισήλθαν οι δυνάμεις των εξεγερμένων στη Λιβύη, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του δικτύου, οι αντικαθεστωτικοί μπήκαν στην πόλη από τη δυτική και τη νότια πλευρά, ενώ νωρίτερα και το δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι οι δυνάμεις των νέων αρχών της Λιβύης εισήλθαν στη Σύρτη από τη δυτική είσοδο της πόλης.

Στην Βεγγάζη μετέβησαν εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, τους οποίους υποδέχθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ εκατοντάδες συγκεντρωμένοι Λίβυοι. “Λαέ της Λιβύης έχεις δείξει το θάρρος σου, σήμερα πρέπει να δείξεις ξανά θάρρος, (θάρρος) για συγχώρεση”, τόνισε ο Σαρκοζί απευθυνόμενος προς το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία. Επισήμανε ακόμη ότι η χώρα του τάσσεται υπέρ μιας ενωμένη και όχι διαιρεμένης, όπως είπε, Λιβύης.
“Θελήσατε ειρήνη, θελήσατε ελευθερία, θέλετε οικονομική πρόοδο, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ευρώπη θα είναι στο πλευρό του λιβυκού λαού”, πρόσθεσε.
“Είναι εξαίσιο να βρισκόμαστε σε μία ελεύθερη Λιβύη”, δήλωσε από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου