Ετικέτες

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Δελτίο Τύπου της Ομόνοιας



Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», καταγγέλλει με οργή και αγανάκτηση το γεγονός της ιεροσυλίας του Ναού της Παναγίας στην Πρεμετή και την βία που ασκήθηκε προς τους ορθόδοξους ιερείς και πολίτες.

Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές τέτοιες επιθέσεις εναντίων την Ορθόδοξης Κοινότητας, η οποία έχει μια ανεπανάληπτη προσφορά στην θεμελίωση και σταθεροποίηση του Αλβανικού κράτους. Σε μια εποχή που εκατοντάδες δικαστικές αποφάσεις δεν έχουν εκτελεστεί, δεν μπορεί με μια αμφιλεγόμενη απόφαση δικαστηρίου να βεβηλώνεται με τέτοιον τρόπο ένας ιερός χώρος.

Και δεν αρκεί μόνο αυτό, αλλά έχουμε και την πλήρη διαστρέβλωση των γεγονότων από όλα σχεδόν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης. Απαιτούμε το γεγονός αυτό να παρουσιαστεί δίκαια και αληθινά. Δεν είναι η Εκκλησία αυτή που έχει κάνει κατάληψη στο κέντρο πολιτισμού, αλλά το κέντρο έχει κτιστεί πάνω στην εκκλησία και την ιδιοκτησία της.

Ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας, ἡ προστασία των Ναών, ως χώρων λατρείας, και ἡ άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των χριστιανών είναι άγνωστες λέξεις για το αλβανικό κράτος.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την αποκατάσταση και τη δικαίωση της εκκλησίας με σκοπό να συνεχίσει η λειτουργία στον ιερό αυτό χώρο. Δεν μπορούν να βεβηλώνονται οι ιεροί χώροι με νομικίστικους μηχανισμούς, εφευρίσκοντας νόμους που είναι αντίθετοι με διεθνή δικαιώματα. Αυτές οι πράξεις, εάν δεν σταματήσουν, μπορεί να έχουν βαριές συνέπειες για την θρησκευτική αρμόνια και συνοχή της κοινωνίας μας.

Ως «ΟΜΟΝΟΙΑ» εκφράζουμε την σταθερή στήριξη μας προς την Εκκλησία της Παναγίας στην Πρεμετή και τους ιερείς που έπεσαν θύματα της πρωτοφανούς αγριότητας των οργάνων του κράτους.

                        Άγιοι Σαράντα 21 Αυγούστου 2013

                                                                             Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

http://www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου