Ετικέτες

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Καταγγέλλουν παραχώρηση του «Μελιγαλά» στη Χρυσή Αυγή

Η πρώην δήμαρχος Μελιγαλά επιτίθεται στην σημερινή δημοτική Αρχή για την εγκατάλειψη του μνημείου και την συζήτηση για «παραχώρησή στη Χρυσή Αυγή» προκειμένου να αναλάβει το κόμμα την ευθύνη των εργασιών, ενόψει της φετινών εκδηλώσεων που σχεδιάζονται εκεί.Με ανοιχτές επιστολές της προς τον Δήμο Οιχαλίας, στον οποίο πλέον περιλαμβάνεται ο Μελιγαλάς, αλλά και τον βουλευτή της ΧΑ Δημ.Κουκούτση, η Ελένη Αλειφέρη κάνει λόγο ανεύθυνη χρήση του ιστορικού χώρου με σκοπό πολιτικά οφέλη.

Μάλιστα, απορρίπτει τις αιτιάσεις της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι η ίδια έχει επτά θύματα στην οικογένειά της, από όσα ακολούθησαν την μάχη, το Σεπτέμβριο του 1944 και σημειώνει ότι για το λόγο αυτό δεν δέχεται «λογική πλειοδοσίας, σε δεξιοφροσύνη και πατριωτισμό».
Σημειώνει επίσης το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή έφερε το θέμα προς συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης, ως κατεπείγον, χωρίς να το έχει χαρακτηρίσει έτσι ούτε καν η Χρυσή Αυγή στο αίτημά της. Το αίτημα τελικά απορρίφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο.
Εγκατάλειψη από το Δήμο – εκμετάλλευση από την ΧΑ
Στην επιστολή της η πρώην επικεφαλής του Μελιγαλά τονίζει ότι η νέα δημοτική αρχή «χωρίς ντροπή, παραδέχθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι είναι ανίκανοι … να επιμεληθούν και να συντηρήσουν (όπως οφείλουν εκ της δικαιοδοσίας τους) ένα χώρο δική τους ευθύνης, αυτόν του ιερού μνημείου της Πηγάδας Μελιγαλά και προτείνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο να “τον παραχωρήσουμε στη Χρυσή Αυγή” για ανάλογες εργασίες, κατόπιν ενός πράγματι “ενδιαφέροντος” αντιστοίχου αιτήματός της».
«Το επικινδυνότερο όλων … είναι ότι η δημοτική αρχή αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί το βάρος της Ιστορίας που αντιπροσωπεύει ο μαρτυρικός αυτός χώρος, ή και αν το αντιλαμβάνεται δεν ωχριά να τον χρησιμοποιήσει με ανευθυνότητα και καιροσκοπισμό για δικά της πολιτικά οφέλη όπως αφελώς βεβαίως πιστεύει», συνεχίζει η κ.Αλειφέρη.
Αναφέρει μάλιστα ότι στο σχετικό δημοτικό συμβούλιο ειπώθηκε, για να δικαιολογηθεί η συζήτηση περί παραχώρησης του μνημείου στην Χρυσή Αυγή, το «ας έλθουν και τα άλλα κόμματα να κάνουν το ίδιο», από αντιδήμαρχο.
Πρόκειται για πλειοδοσία, η οποία ακυρώνει «την προσπάθεια σχεδόν εβδομήντα ετών των συγγενών των θυμάτων να υπερασπιστούν την μνήμη των νεκρών τους, απέναντι στην επιχειρούμενη από την αριστερή προπαγάνδα κατασυκοφάντησή τους», συνεχίζει η κ.Αλειφέρη.
Πηγή :  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου