Ετικέτες

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

"Να υποστούν δικαστική ευθύνη οι υπεύθυνοι για τον φόνο των Ρώσων δημοσιογράφων"


Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε τη δήλωση στην οποία περιέχεται έκκληση να γίνει ανάκριση του θανάτου των Ρώσων δημοσιογράφων στην Ουκρανία, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.
Το κείμενο της δήλωσης ανακοίνωσε ο νυν Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας Βιτάλι Τσούρκιν.
"Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καλούν στην λεπτομερή ανάκριση όλων των περιστατικών με χρήση βίας, καθώς και εναντίον των δημοσιογράφων ", δήλωσε ο Τσούρκιν.
Σύμφωνα με τη δήλωση τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ "εξέφρασαν την ανησυχία λόγω των συνεχών περιστατικών σύλληψης και επίθεσης στους δημοσιογράφους που ενημερώνουν για την κρίση στην Ουκρανία ".
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν στις 17 Ιουνίου, και του Ιταλού δημοσιογράφου που σκοτώθηκε στις 25 Μαΐου μαζί με τον Ρώσο διερμηνέα του.
Ο ανταποκριτής του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού VGTRK Ίγκορ Κορνελιούκ λίγο πριν τον βομβαρδισμό του Λουγκάνσκ, κατά τον οποίο υπέστη θανατηφόρο τραυματισμό, γύρισε το πλάνο στο οποίο μετέδιδε ότι στην πόλη συγκεντρώνονται τανκς, τεθωρακισμένα και βαρύς οπλισμός. 
Επίσης ενημέρωσε ότι ο βομβαρδισμός της περιοχής "Metallist" όπου βρίσκονται οι θέσεις του εθελοντών μαχητών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, συνεχιζόταν όλη τη νύχτα και στην πόλη αρχίζουν να εμφανίζονται προβλήματα με προμήθεια τροφίμων και φαρμάκων.

Πηγή :  briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου