Ετικέτες

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

6 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙ!




Κατά μέσο όρο ξοδεύουμε 2 εβδομάδες από τη ζωή μας στο να φιλιόμαστε, δηλαδή περίπου 336 ώρες. Ένα έθιμο, το φιλί, του οποίου οι ρίζες χάνονται στο ψάξιμο, εκτός από το νησί του ειρηνικού Μανγκάια του οποίου οι κάτοικοι δεν ήξεραν την ύπαρξή του φιλιού πριν από το 1700 που έφτασαν οι Άγγλοι.
Να και 6 πράγματα που ίσως να μη γνώριζες για το φιλί:
1. Το ρεκόρ του πιο μεγάλου σε διάρκεια φιλιού είναι ενός Ταϋλανδέζικου ζευγαριού, οι οποίοι το 2011 φιλιόντουσαν για περίπου 2 μέρες( 46 ώρες, 24 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα).
2. Σύμφωνα με μία έρευνα του πανεπιστημίου της Αριζόνα το φιλί έχει τα ίδια αποτελέσματα χαλάρωσης με τη yoga.

3. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι ξεχώριζαν το φιλί σε 3 κατηγορίες. το osculum που το δίνουμε στους δικούς μας ανθρώπους, το basium που είναι του έρωτα και το savium που είναι της λαγνείας.
4. Το 80% των ανθρώπων γυρνάνε το κεφάλι τους προς τα δεξιά όταν φιλιούνται.
5. Το xxx στα μηνύματα σημαίνει φιλάκια. Από που προκύπτει όμως; Μία θεωρία θέλει τους αναλφάβητους στον μεσαίωνα να υπογράφανε με ένα x και μετά να φιλούσαν το χαρτί για να δείξουν την αυθεντικότητα της υπογραφής.
6. Το πρώτο φιλί σύμφωνα με τους ψυχολόγους καθορίζει την πορεία ενός ζευγαριού. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που δεν εξελίχτηκε μία σχέση λόγω της αποτυχίας του πρώτου φιλιού.
Πηγή : omorfia-gynaika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου