Ετικέτες

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ GRIM ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΤΩΝ "ΑΔΕΛΦΩΝ" ΓΚΡΙΜ

Εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα προαναγγέλλει το Focus

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Μαΐου 22, 2012
Εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα προαναγγέλλει το Focus
Οι Έλληνες ψηφίζουν λιτότητα ή χάος, σύμφωνα με το Γερμανικό περιοδικό, που βλέπει παράλυση και σιωπηρό πανικό στη χώρα
Με δραματικούς τόνους περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα το περιοδικό Focus, κάνοντας μάλιστα λόγο για εμφύλιο πόλεμο.
Με τίτλο «Φόβοι για εμφύλιο πόλεμο» και υπότιτλο «Η τελευταία πράξη στην Αθήνα: στις νέες εκλογές οι Έλληνες ψηφίζουν λιτότητα ή χάος, οι Γερμανοί πρέπει να πληρώσουν ούτως ή άλλως» κυκλοφορεί το περιοδικό αναφερόμενο στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στις επερχόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίο.
«Τα πράγματα σοβαρεύουν για την Ελλάδα, άρα για την Ευρώπη. Παράλυση και σιωπηρός πανικός επικρατούν στη χώρα», επισημαίνει το FOCUS.

Το γερμανικό περιοδικό περιγράφει την κατάσταση στη χώρα με τα πιο μελανά χρώματα.
«Οι κρατήσεις έχουν καταγράψει πτώση της τάξης του 50% και τα νοσοκομεία περιορίζουν τις μερίδες φαγητού και ακυρώνουν χειρουργεία.
Στους δρόμους της Αθήνας αυξάνονται τα κρούσματα επιθέσεων. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πικραμμένος δεν μπορεί να προωθήσει μεταρρυθμίσεις. Ο απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής δεν μετέβη στο Σικάγο για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ επειδή το κόστος ήταν αποτρεπτικό.
Το Focus αναφέρεται μάλιστα και στα ελληνικά ΜΜΕ τα οποία όπως σημειώνει παρουσιάζουν τα σενάρια χρεοκοπίας για τη χώρα και την επόμενη μέρα.
Στέκεται μάλιστα και σε μια φράση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη: «Μπορεί η κατάρρευση των θεσμών να συντελεστεί πολύ γρήγορα και να πρέπει όλοι να οργανωθούν σε συμμορίες. Θα οδηγηθούμε σε εμφύλιο, δεν πρόκειται για υπερβολή… Εάν η κατάσταση κλιμακωθεί, λέει ένας “εκ των έσω” (στο Βερολίνο), θα πρέπει η Ευρωζώνη να στείλει σαφές μήνυμα στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου: …Θα αφήσουμε την Ελλάδα, η οποία είναι ειδική περίπτωση, να καταρρεύσει εάν οι πολιτικές δυνάμεις δεν συνεργαστούν. Όλοι οι άλλοι, οι οποίοι τηρούν τους κανόνες, θα μπορούν να στηρίζονται στην απεριόριστη αλληλεγγύη μας…».
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου