Ετικέτες

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση Παναγούλη στη Βουλή «Να εύχεστε να μην έχετε το τέλος του Αμερικανού Πρέσβη στη Λιβύη»




Σάλο έχει προκαλέσει η απίστευτη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη, ο οποίος, κατά την διάρκεια ενός εμπρηστικού παραληρήματος στην Ολομέλεια της Βουλής, «προέβλεψε» Ειδικό δικαστήριο ή θάνατο (!) για όσους υπέγραψαν υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης υπέγραψαν τα μνημόνια!
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής κατά την διάρκεια της τοποθέτησής για τον κρατικό προϋπολογισμό σημείωσε ότι αν το πολιτικό σύστημα επιθυμεί να «βρει τα κλεμμένα» τότε «πρέπει να ψαχτούμε όλοι εμείς εδώ μέσα» και συμπλήρωσε πως όσοι έχουν υπογράψει τα μνημόνια πρέπει : «να παρακαλάτε να περάσετε από ειδικό δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη».

Αναλυτικότερα η δήλωση του κ. Παναγούλη από το βήμα της Βουλής ήταν: «Αυτοί που κυβερνάνε σήμερα, δεν είναι τίποτε άλλο, είναι εκπρόσωποι κυβερνήσεων υποταγής στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, συνένοχοι για το πάρτι του Χρηματιστηρίου και των Ολυμπιακών Αγώνων. 
Μήπως είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσοι σχετίστηκαν με αυτά; Μήπως έχετε το θράσος να πείτε πως δεν γνωρίζετε τους υπεύθυνους των εταιρειών ENERGA και ΗΕLLAS POWER; Δικά σας στελέχη ήταν, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, που πήραν περισσότερα από 200 εκατομμύρια. Έκλεψαν και τα πήγαν στο εξωτερικό. Ή μήπως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ήμουν εγώ ο συνεταίρος του Λαυρεντιάδη; Τον ξέρουμε τον συνεταίρο του Λαυρεντιάδη και τον ξέρετε… 

Εάν θέλετε πράγματι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να βρούμε τα κλεμμένα, ας ψαχτούμε πρώτα εμείς εδώ μέσα από το 74’ μέχρι σήμερα, τι είχαμε και τι έχουμε. Όλα στο φως. Δεν το τολμάτε όμως. Να παρακαλάτε, αυτό είναι μια προσωπική μου άποψη που θα πω τώρα, τελειώνοντας, κυρία Πρόεδρε, και δεν έχει καμία σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο Τσίπρας, γιατί ό,τι γίνεται το κάνει ο Τσίπρας, το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχω δικαίωμα να πω την προσωπική μου άποψη- κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που υπογράψατε τα μνημόνια να περάσετε από ειδικό δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη».

Η δήλωση αυτή του Στάθη Παναγούλη προκάλεσε την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, κάλεσε τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να διαγράψει τον βουλευτή του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε: "Χθες ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε και απείλησε τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Σήμερα, φτάνει στην χειρότερη πολιτική του κατάντια επιτρέποντας στον βουλευτή του Στάθη Παναγούλη να προσθέτει λιντσαρίσματα και φόνους που οδηγούν σε εμφύλιους πολέμους. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαγράψει άμεσα τον Στάθη Παναγούλη, διαφορετικά είναι βαριά υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία".

Μέσω twitter απάντησε και το ΠΑΣΟΚ στις προκλητικές δηλώσεις του κ. Παναγούλη, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να «μαζέψει» τον βουλευτή του που προαναγγέλλει λαικές εκτελέσεις μνημονιακών βουλευτών.

Μετά την γενικευμένη αντίδραση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μιαν ανακοίνωση με την οποία «αδειάζει» τον βουλευτή του κόμματος!

"Ούτε ως λεκτική υπερβολή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ" τα λεγόμενα του Στάθη Παναγούλη κατά τη σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή. Ο Στ. Παναγούλης ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη των λεγομένων του διευκρινίζοντας και ο ίδιος από μεριάς του ότι εκφράζουν τον ίδιο και μόνον".

Στην ανακοίνωση πάντως γίνεται και μια ευθεία επίθεση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τον οποίο σημειώνει πως «τις υποδείξεις του κυβερνητικού ας τις υποβάλει προς τον αρχηγό του προτείνοντάς του τη διαγραφή του υπεύθυνου του προεκλογικού αγώνα βόρειας Ελλάδας κ. Ψωμιάδη όταν αποκαλούσε την φασιστική Χρυσή Αυγή ως αδελφό κόμμα».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Εμείς το πατριωτικό μας καθήκον το γνωρίζουμε και το υπηρετούμε , αυτοί το έγκλημά τους εις βάρος του λαού το έχουν συνειδητοποιήσει;».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Στάθη Παναγούλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για όσους δεν κατάλαβαν, τα όσα είπε ο κ. Παναγούλης δεν είναι απλά λεκτικές υπερβολές. Είναι κάτι πολύ σοβαρότερο: Ο φόβος να διαγράψει τον κ. Παναγούλη κάνει τον κ. Τσίπρα να προσθέσει και μια 13η συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή που προωθεί εμφύλιο πόλεμο».
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=235517 
ΥΓ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΝΩ ΦΥΣΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΕΙ ΜΕ "ΣΥΤΙΣΗΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΡΥΤΑΝΕΙΟΝ"...
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου