Ετικέτες

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Γραμμα στον γειτονα, τον Μακεντονσκι….που …



20121014-083126.jpg…. τόσο του αρέσει η ιστορία μας και αντί να της ζητησει μερτικό της συγγένειας , θέλει να την κλέψει με πλιάτσικο!
Αγαπητέ φίλε χαίρε!
.
Παρατήρησα με προσοχή τις αναφορές σου και θα ηθελα να μου εξηγήσεις το πως Μακεδονιστί εκφέρεται καί τί σημαίνει -Μακεδονιστί πάντα- το Αλέξανδρος ή το Φίλιππος ή το Κλεοπάτρα, η το Αριστοτέλης….. Η Εστω η Πελλα.
Οπως επίσης να μου διαβάσεις, Μακεδονιστί βεβαίως βεβαίως, τί αναγράφεται στο νόμισμα που ο Φίλιππος ο Β΄ και ο Αλέξανδρος ο Μακεδών, Βασιλεις οντες, έκοψαν στην εποχή τους.
Ξέρεις αγαπητέ μου φίλε κανένα κατακτητή που να χρησιμοποιεί στο νόμισμα που θα επικυρώσει την κυριαρχία του, την γραφή των κατακτημένων και υποταγμένων του;
Δηλαδή σαν να λέμε, πάει η Αμερική , κατακτά την Ρωσία, αλλάζει το δολλάριο και αντί το” In god we trust” γράφει σε άπταιστα Σλαβικα το ανόλογο, έχει δε ως έμβλημα το Κρεμλίνο και την Ρώσικη σημαία!!!!
Πήγε ο Αλέξανδρος στην Περσία, πάντρεψε τους Μακεδόνες του με Περσίδες νύφες και ώ του θαύματος, αυτοί, άντρες όντες, δεν μίλαγαν στα παιδια τουςΜακεδονιστί, άλλά Ελληνιστί!!!!! Γιατί άν θυμάστε -παρεπιμπτόντως το αναφέρω- Ελληνικά μιλούσαν όλα τα Ελληνιστικά Βασιλεια των επιγόνων ακόμα και σε χώρες που κατακτήθηκαν, με ισχυρές καταβολές γλωσσών.
Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο σωβινισμό μπορεί να κρύβει η δική σας πραγματικότητα, ότι ναί και σείς ,δεν είστε σλαύοι και δεν θέλετε να είστε!
Μπορείτε όμως τότε, να αρνηθείτε την συγγένεια, αν μη τι άλλο , που έχετε με μας;
Τον μόνο λαό που μπορεί και να σας σταθεί και να αισθανθεί κοντά σας, αφού τιμάμε τους ίδιους ήρωες;
Ο Νίμιτς, για να θυμηθούμεμε τα λόγια του λίγο καιρό πριν, μιλώντας σε εφημερίδα σας, απόρησε , μεσ’ στο τόπο σας, γιατί μάχεσθε και σεις και μείς για αυτόν τον “τυχάρπαστο σφαγέα” και τσακωνόμαστε για χάρι του!!!
Σε κανένα άλλο να μην είχαμε συμφωνήσει, σ΄ αυτό επρεπε να είμαστε μαζί, απέναντί του!!!
Έπρεπε και σείς και μείς, να τον διαολοστείλουμε, επρεπε να ήταν κοινή αντίδραση!!! Εμείς αντιδράσαμε!!! Εσείς όμως;;;;;;;;;;;
Η περίπτωση μου θύμισε τον Σολομώντα, που όταν χρειάστηκε να αποφασίσει πού ανήκει το παιδί που διεκδικούσαν δυό γυναίκες, αποφάσισε να το κόψει στην μέση.
Η κραυγή της αληθινής μητέρας κατέδειξε και το δίκιο της!
Περίμενα άλλη αντίδραση από μέρους σας και μόνο απο αυτό το γεγονός. Φοβηθήκατε όμως να τα βάλετε με το ανθρωπάκι αυτό, γιατί προς στιγμήν εκφράζει το συμφέρον σας.
Θυμήσου με όμως αγαπητέ φίλε, αν τα δικά του συμφέροντα αλλάξουν, ή αν, όπως φαντάζομαι εγώ, έχει σκοπό απλώς να σας χρησιμοποιήσει για τους δικούς του λόγους, θα μετράς σε κάμποσο καιρο, οπως και μεις κάμποσα χρόνια πρίν, τα μνήματα των παιδιών σου…
Αν θέλετε να το παίζουμε Βόλος- Λάρισσα η ντέρμπι Παναθηναικός- Ολυμπιακός ,πάει στην ευχή το καλαβαίνω. αλλά να ψάχνετε άλλη ταυτότητα μέσα από το σλάβικο αλφαβητάρι ή την ντοπιολαλιά σας και την ιστορία μας, τα ονόματά μας και την …μακεδονικότερη ημών ψυχή σας, μάλλον κάνετε λάθος.
Δεν θα σας πείσω, αλλά βάλτε και σείς να δουλέψει το μυλό σας. Αν δεν είστε σλαύοι , ούτε άλβανοί, αν δεν είστε αμερικάνοι ή Εβραίοι, αν μή τί άλλο,πρωτοξαδέλφια είμαστε. Και πάντως όχι εχθροί οπως μας θέλουνε.
Εγώ μολονότι έχω άλες απόψεις, από σας έτσι το βλέπω. Χωρίς κανένα απολύτως μίσος!!!!
Αν ανταμώσουμε τις ιστορικές πηγές είναι σίγουρο ότι θα σωρευτούν σε ένα μεγάλο ποτάμι που στην μεγαλοσύνη του μπορεί να χωρέσει τους ομόρριζους, αφου το θέλετε έτσι, λαούς μας.
Και μή ξεχνάτε ,αυτές οι πηγές οι ιστορικές, είναι κατά το πλείστον Ελληνικές!!!!
Αυτές χρησιμοποιείτε για να δηλώσετε ότι σας ανήκει το παιδί που μοιράζει ο Σολομώντας-εν κυριολοξία λόγω καταγωγής και συμφέροντος- Νίμιτς!!!
Σας χαιρετώ με αληθινή αγωνία για τους ρόλους που το Χόλυγουνδ μοιράζει στη περιοχή μας.Άλλοι όμως θα είναι οι πρωταγωνιστές φίλε μου.
Εμείς και σεις, απλώς θα παίξουμε τους κομπάρσους και τους κασκαντέρ!!!!
Καλή ψυχή!!!!
Αλέξανδρος Λ.
Θεσσαλός, Ελλην.
Με την ελπίδα ότι δεν με διεκδικείτε!!! Εστω και προς το παρόν….Αμα θέλετε πάρτε τον σχωρεμενο τον Αντωνάκη που είναι και διαθέσιμος!!!
20121014-083715.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου