Ετικέτες

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Το “βαθύ κράτος” στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ανίκητο!





undefined


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥΤο “βαθύ κράτος” των Ενόπλων Δυνάμεων στο οποίο είχε αναφερθεί ο στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς στη συνέντευξή του στο Onalert, αντιστέκεται ακόμη και στην αναδιοργάνωση light που έτυχε να εξαγγείλει ο Παναγιωτόπουλος ως ΥΕΘΑ, αλλά είχε προετοιμαστεί κι από προκατόχους του.Αναδιοργάνωση της πλάκας για να το πούμε πιο λαϊκά. Η οποία δεν αλλάζει πολλά και το κυριότερο δεν απαλάσσει τις ΕΔ από βαρίδια και περιττά δυσβάστακτα εξοδα. Κι όμως ήδη το “βαθύ κράτος” μέσω των άξιων εκπροσώπων του έχει ξεκινήσει επική αντεπίθεση.
Σύμφωνα με μελέτες που υπάρχουν σ΄ όλη την ηπειρωτική Ελλάδα εξαιρουμένης της Θράκης μπορούν να κλείσουν άμεσα 450 στρατόπεδα. Άλλες εκτιμήσεις διαπλασιάζουν τον αριθμό αλλά ας είμαστε…συγκρατημένοι. Εδώ δεν μπορούμε να κλείσουμε ούτε ένα.
Και είναι όπως διαπιστωθηκε βέβαιο ότι και σ΄ αυτή τη περίπτωση της αναδιοργάνωσης παίζουμε “κολοκυθιά” : “γιατί το Αμυνταιο κι όχι η Καλαματα”, γιατί “η Σταυρούπολη”, γιατί ,γιατί…
Λογικό μεχρι ένα βαθμό γιατί ζωές και οικογένειες αναστατώονται και μάλιστα στη χειρότερη ώρα. Και επίσης έχουν δίκιο -δεν μπορούμε να το πούμε πιο καθαρά- να είναι ενοχλημένοι στρατιωτικοί που βλέπουν τις μονάδες τους να κλείνουν όταν σε Αττική και Πελοπόννησο μονάδες που δεν έχουν λόγο υπαρξης εξακολουθούν να λειτουρργούν.
Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο οι πολιτικοί και οι πολιτικάντηδες. Είναι και η στρατιωτική ηγεσία η οποία και σ΄ αυτή τη περίπτωση αρνείται να βάλει κόκκινες γραμμές και πει “όχι”. Σ΄ ένα θέμα που πρέπει αποκλειστικά οι στρατιωτικοί να το χειριστούν διαπιστώνουμε ότι πάλι κυριαρχεί η σιωπή την οποία σπάνε οι άκομψες δηλώσεις πολιτικών και τοπικών αρχόντων που ως …στρατηγοί κάνουν συναντήσεις με την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και δηλώνουν με περισσή βεβαιότητα και πείσμα ότι “το στρατόπεδο δεν θα φύγει”.
Δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα αποθέματα ανοχής της στρατιωτικής ηγεσίας. Φοβόμαστε ότι είναι ανεξάντλητα! Και γι΄ αυτό δεν αισιοδοξούμε καθόλου ότι έστω κι αυτή η “γιαλαντζί” αναδιοργάνωση θα προχωρήσει.
Το “βαθύ κράτος” στις ΕΔ είναι ανίκητο.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου