Ετικέτες

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Spiegel: Πάμε για ευρωομόλογο και ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών

Spiegel: Πάμε για ευρωομόλογο και ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 11, 2012
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που δημοσιεύεται σήμερα οι 4 θεσμικοί ηγέτες της ΕΕ, Μπαρόζο, Βαν Ρομπέι, Γιουνκέρ και Ντράγκι εργάζονται πυρετωδώς για μια «πραγματική ένωση προυπολογισμών» της Ευρώπης σύμφωνα με την οποία οι διάφορες χώρες δεν θα μπορούν πλέον να αυξάνουν τα χρέη τους ανεξάρτητα η μια από την άλλη.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εκδίδει το γερμανικό περιοδικό πριν την κυκλοφορία του, οι χώρες-μέλη που χρειάζονται επιπλέον χρήματα από όσα διαθέτουν θα πρέπει να γνωστοποιούν το ζήτημα στη Σύνοδο των υπουργών οικονομικών της Ενωσης που θα αποφασίζει αν το αίτημα είναι δικαιολογημένο. Στη συνέχεια θα εκδίδονται ευρωομόλογα για να χρηματοδοτηθούν αυτά τα νέα χρέη.

Ενας υπουργός οικονομικών της Ευρώπης θα οριστεί, σύμφωνα με το περιοδικό, για να προεδρεύει στη Σύνοδο των υπουργών οικονομικών. Επιπλέον θα δημιουργηθεί ένα νέο ευρωπαικό όργανο στο οποίο θα συμμετέχουν εκλεγμένοι βουλευτές εθνικών κοινοβουλίων.
Το περιοδικό Der Spiegel τονίζει ότι αυτό το σχέδιο των 4 ηγετών των θεσμών της ΕΕ θα ισχύει μόνο για τα νέα χρέη και όχι για τα παλαιά.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου