Ετικέτες

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες...

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες...

Άναυδοι πληροφορηθήκαμε το περιστατικό χειροδικίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Είχε προηγηθεί λογομαχία με τη Ρένα Δούρου, εναντίον της οποίας ο εν λόγω βουλευτής εκτόξευσε ένα ποτήρι νερό!

Θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι πάρα πολύ ευχάριστα μέσα στην τραγικότητά τους. Ναι, σωστά διαβάσατε! Ευχάριστα! Γιατί γίνονται αφορμή αφύπνισης του μπερδεμένου εκλογικού σώματος, ένα μέρος του οποίου έδωσε την ψήφο του σε ένα ακραίο κόμμα που υιοθετεί επίσημα τη βία. 


Κάποιοι ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή πιστεύοντας στην ιδεολογία της, (ασχολίαστο), η πλειοψηφία όμως την ψήφισε από αντίδραση στα μεγάλα κόμματα και υπό την αγανάκτηση σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μάλλον δεν ήξεραν τι ακριβώς ψήφιζαν. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα της αλήθειας.

 Οι μάσκες πέφτουν και καθημερινά αποκαλύπτεται ολοένα και πιο ξεκάθαρα το προφίλ του κόμματος που υιοθετεί τον ναζιστικό χαιρετισμό και τη σβάστικα, αρνείται το Ολοκαύτωμα, κυκλοφορεί με σιδηρογροθιές και γράφει ύμνους στον Χίτλερ. Και εφ’ όσον δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει βία και αδυνατεί να ελέγξει τα νεύρα του ο επίσημος εκπρόσωπος του κόμματος και μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, φανταστείτε τι γίνεται όσο κατεβαίνουμε στη βάση και χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας!

Η επίθεση στην κυρία Κανέλλη και την κυρία Δούρου – ποσώς μας ενδιαφέρει σε ποιο κόμμα ανήκουν – δεν είναι παρά το γεγονός που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Θα δανειστώ τα λόγια της κυρίας Κανέλλη: «Αν δεν κόψουμε το απόστημα μόνοι μας, μπροστά μας θα το βρούμε. Αυτοί που παρασύρθηκαν και τους ψήφισαν, να ξέρουν τι φίδι έβαλαν στον κόρφο τους».

Δεν υπάρχει επομένως πλέον η δικαιολογία «Δεν ήξερα τι ήταν…». Αν η ψήφος της 6ης Μαΐου ήταν ψήφος αντίδρασης, η ψήφος της 17ης Ιουνίου πρέπει να είναι ψήφος απόλυτα συνειδητοποιημένη και υπεύθυνη. ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα περιθώρια στενεύουν από κάθε άποψη. Η Ελλάδα σχοινοβατεί πάνω από έναν απύθμενο γκρεμό. Η Οικονομία καταρρέει, η βία ελλοχεύει. Κάθε ψήφος μετράει και μπορεί να θεωρηθεί συνενοχή σε κάθε εν δυνάμει έγκλημα συντελούμενο εν ονόματι της βίας, της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού. 

Γιατί όταν οι ασκοί του Αιόλου ανοίξουν είναι πια πολύ αργά. Το παράδειγμα των τελευταίων ημερών της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και η άνοδος του φασισμού και του ναζισμού στην Ευρώπη του Μεσοπολέμου, που όλοι γνωρίζουμε καλά πού κατέληξαν, θα πρέπει να μας διδάξει πάρα πολλά. 

Επίσης, θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει επιτέλους και τον σαθρό και υπνώττοντα ελληνικό κρατικό μηχανισμό, που με την αβελτηρία του ωθεί αγανακτισμένους, απελπισμένους και αδαείς πολίτες σε επικίνδυνα πολιτικά σχήματα που παρουσιάζονται ως «προστάτες». Γιατί όταν η βία αρχίσει να εξαπλώνεται μοιάζει με την πυρηνική ενέργεια. Το κακό έχει ήδη συντελεστεί και η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη.

Χριστιάννα Λούπα


Πηγή : Palmografos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου