Ετικέτες

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Η Ρωσία ολοκληρώνει τις συμβάσεις αεράμυνας με την Συρία

Η Ρωσία ολοκληρώνει τις συμβάσεις αεράμυνας με την Συρία




undefined
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Παναγιώτης Ι. Ψύλλος

Ο Ρώσος υπουργός των εξωτερικών Sergei Lavrov δήλωσε το Σαββάτο ότι η Ρωσία έχει ολοκληρώσει της συμβατικές της υποχρεώσεις όσον αφορά την αεράμυνα της Συρίας. Οι συμβάσεις υπεγράφησαν και αποπληρώθηκαν σε πρότερο χρόνο, ενώ τα συστήματα αεράμυνας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν «μόνο αν» η Συρία δεχόταν επίθεση από ξένες δυνάμεις.


Η Ρωσία δεν θα μεταφέρει τίποτα παραπάνω στη Συρία πέραν όσον υπαγορεύουν οι συμβατικές  της υποχρεώσεις, δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι δεν παρείχε στην κυβέρνηση της Συρίας όπλα ενάντια στους «ειρηνικούς διαδηλωτές». Ο υπουργός τάχθηκε ενάντια στις δυνάμεις που τροφοδοτούν τη βία στη Συρία από την «ανοιχτή παροχή» υποστήριξης προς τις ένοπλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Εξάλλου, προειδοποίησε η χώρα ήταν στα πρόθυρα « εμφυλίου πολέμου».

Η Ρωσία είχε αποφασίσει από την αρχή της αναταραχής στη Συρία να μην της παράσχει όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την «καταστολή εσωτερικής αναταραχής», είπε ο Sergei Lavrov.

Αναφορικά με το εύθραυστο σχέδιο ειρήνευσης που πρότειναν από κοινού ΟΗΕ και Αραβικός Σύνδεσμος με ειδικό απεσταλμένο στη Συρία τον Kofi Annan, ο Ρώσος υπουργός είπε ότι τόσο η συριακή κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση θα πρέπει να κατηγορηθούν για παραβίαση της διάταξης κατάπαυσης του πυρός.

Επιπλέον, προσέθεσε πως ένας άλλος λόγος για την αποτυχημένη εφαρμογή του σχεδίου Ανάν ήταν ότι κάποιοι «τρίτοι παράγοντες» επιθυμούσαν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Χαρακτηριστικά είπε ότι μερικοί άνθρωποι είχαν την ιδέα του «το χειρότερο το καλύτερο» και προσπαθούσαν να θολώσουν τα πράγματα, ώστε να εκβιάσουν την εξωτερική επέμβαση στη Συρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου