Ετικέτες

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΕΒΗΛΩΝΟΥΝ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ( Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη)



Είναι αυτοί άξιοι να μιλήσουν για τους αγώνες των Ηπειρωτών και να γράψουν-φτύσουν τον εμετό τους πάνω στα μνημεία για τις μανάδες που βγάλανε από τα σπλάχνα τους ημίθεους.
Είναι αυτοί άξιοι να μιλήσουν για τις μανάδες και γυναίκες αυτές που γίνανε μουλάρια μεταφέροντας τα εφόδια σφίγγοντας τα δόντια, που γίνανε εκχιονιστικα μηχανήματα, που πολεμήσανε με το δικό τους τρόπο σαν πραγματικοί άντρες.

Όλα αυτά ενώ τα παιδιά, αδέλφια σύζυγοι, τα παιδιά της Ηπείρου με τα "αγύριστα Ηπειρώτικα κεφάλια τους", με πείσμα ατελείωτο, κρατούσαν πάνω στα βουνά τη γραμμή απέναντι σε πυροβολικό, τανκς και αεροπλάνα για να βρουν μέτωπο οι υπόλοιποι Έλληνες.
Είναι αυτοί άξιοι να φτύσουν πάνω στα μνημεία για τις μανάδες της Ηπειρώτικης γης...για ένα είναι άξιοι, να τους ανεβάσουν στα Ηπειρώτικα βουνά και τους σουτάρουν στις χαράδρες.
Διότι ο/η Ηπειρώτης/ισα είναι πολύ καλός αλλά να μην πάρει ανάποδες...δεν γυρίζει μετά. Ή θα γίνει το δικό του(νίκη) ή θα πεθάνει. Βρήκαν μέρος οι φασίστες να κάνουν εισβολή. Δεν το είχαν ακούσει ή δεν το πιστεύανε και θέλανε αποδείξεις.
Η πρώτη συμμαχική νίκη στο κόσμο έγινε στην Ήπειρο. Όλοι έχαναν και από την Ήπειρο, από τα αγύριστα κεφάλια στάλθηκε το μήνυμα στον ελεύθερο κόσμο: "Οι φασίστες και οι ΝΑΖΙ δεν είναι ανίκητοι, έχετε υπομονή, θάρρος και πείσμα".
Με τις πράξεις τους οι ημίθεοι αυτό είπαν.
Σήμερα αυτά κάποιοι τα κοροϊδεύουν ή τα θεωρούν ξεπερασμένα.
Πόλεμος σε βουνά, 1 από τα 3 χειρότερα είδη πολέμου με πολλές κακουχίες και απώλειες.
Δεν είναι ξεπερασμένο να παλεύεις για την αξιοπρέπεια σου, για την ελευθερία σου. Όταν δεν έχουν αξιοπρέπεια φτύνουν αυτούς που πάλεψαν για τη δικιά τους και την κέρδισαν.
Τίποτα δεν χαρίζεται αν δεν το κερδίσεις.
Ηπειρώτες, Μανιάτες, Κρητικοί, Πόντιοι και Έλληνες από μερικές άλλες περιοχές του Ελληνισμού είναι λίγο πιο "απείθαρχοι". Δεν είναι κακό αυτό, ο Ελληνισμός τόσα χρόνια έτσι επιβίωσε. Με την απειθαρχία.
Αυτοί τώρα δηλαδή τι νομίζουν?
Μια ζωή απείθαρχοι σε όλους και θα πειθαρχήσουμε σε μερικά βλαμμένα που κάναν "ιδεολογικό" εμετό σε ένα ιστορικό μνημείο?
Αντε μην αρχίσουν τα γ@λλικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου