Ετικέτες

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Αιωνία σου η Μνήμη συμπατριώτη Μίκη


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 10, 2013

20130910-221724.jpgΟ ξαφνικός θάνατος στο Λονδίνο του αγαπητού συμπατριώτη Μίκη Σημεγιάτου, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013, μας λύπησε αφάνταστα. Το Μίκη δεν τον γνώριζε πλατιά η ομογένεια, ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά μεγάλων και βαθιών πατριωτικών αισθημάτων για τα εθνικά μας θέματα και συμπόνιας για τον συνάνθρωπό του. Ο Μίκης Σημεγιάτος απεβίωσε στο
νοσοκομείο North Middlesex του Λονδίνου σε ηλικία 64 ετών.


΄Ηταν ένας αγνός συμπατριώτης αφοσιωμένος και ακούραστος στην δουλειά του όσο λίγοι, πιστός στα πιστεύω του, υπηρέτησε την παλαιότερη εφημερίδα της ομογένειας του Λονδίνου, Τα Νέα, για 40 χρόνια. «Έσβησε η ψυχή των Νέων», έγραψαν Τα Νέα στην ιστοσελίδα τους.
Έτυχε να γνωρίσω την δεκαετία του 1990 από κοντά το Μίκη (πέραν της διαχρονικής συνεργασίας μου με Τα Νέα) ως συνάδελφο όταν με κάλεσε ο εκδότης των Νέων Λούης Βρακάς να βοηθήσω για λίγους μήνες στην έκδοση της εφημερίδας. Εκτίμησα τον άνθρωπο Μίκη για την ταπεινοφροσύνη του και δεν ξεχνώ πόσο Ελληνοκύπριος ήταν για την αγάπη του για την Κύπρο και το κατεχόμενο Μόρφου απ όπου κατάγεται η σύζυγός του. Μπορούσε να μας μιλά για ώρες για την όμορφη πόλη της Μόρφου και να ελπίζει μια μέρα να επιστρέψει αφού τερματιζόταν η τουρκική εισβολή.
Για 40 χρόνια, και ορισμένα από αυτά δύσκολα χρόνια για την δημοσιογραφία στην Ομογένεια, ο Μίκης στάθηκε δίπλα στα Νέα με αξιοθαύμαστο θάρρος και επιμονή.
Κάποιους που φεύγουν τους θυμόμαστε και τους μνημονεύουμε είτε γιατί φέρουν ένα όνομα, είτε γιατί είναι πάμπλουτοι, είτε γιατί τυγχάνει να διατηρούν κάποια θέση άσχετο αν δεν προσέφεραν τίποτα το σημαντικό κατά την διάρκεια του βίου τους στην Ομογένεια. Ενώ κάποιοι άλλοι φεύγουν αθόρυβα όπως και αθόρυβος υπήρξε και ο βίος τους, αλλά μεγάλη η ψυχή και η χαμηλών τόνων προσφορά τους. ΄Ενας από τους τελευταίους ήταν και ο Μίκης Σημεγιάτος από την Κεφαλονιά. Τόσο αγαπούσε την Κύπρο που μαθαίνουμε ότι η επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κύπρο.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήριά στη σύζυγό του Αθανασία και λοιπούς συγγενείς.

Αιωνία σου η Μνήμη Μίκη,
Φανούλα Αργυρού
Λονδίνο
 http://www.tanea-london.net/NowNews/HOME.index.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου