Ετικέτες

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών κατά της διαθεσιμότητας


undefined
 Φωτογραφία από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα.
Κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος
Αναστέλλεται η λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πατρών την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή απόφαση της Συγκλήτου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού».
Στο ομόφωνο ψήφισμα της Συγκλήτου επαναβεβαιώνεται η προηγούμενη απόφασή της, (27 Αυγούστου) ότι, μετά το μαζικό κύμα συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων, το μη διορισμό εδώ και τέσσερα χρόνια κανενός υπαλλήλου, και με βάση τα διεθνή πρότυπα το Πανεπιστήμιο Πατρών, όχι μόνο δεν έχει πλεονάζον προσωπικό που θα μπορούσε να τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά αντιθέτως χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση. Ως εκ τούτου τονίζει πως δεν θα δεχθεί καμία μείωση προσωπικού.
Παράλληλα επιθυμεί τον συντονισμό των ενεργειών όλων των ΑΕΙ της χώρας, ώστε να ακυρωθεί η οριζόντια περικοπή υπαλλήλων στα ΑΕΙ, η οποία εκτιμάται πως θα επιδεινώσει δραματικά την αποδοτικότητα και τη λειτουργία τους.
Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου