Ετικέτες

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Metal λειτουργίες σε εκκλησίες της Φινλανδίας!!!


Οι Φινλανδοί βετεράνοι σαν τους Nightwish, Apocalyptica και HIM, αποδείχθηκαν μεγάλη πηγή έμπνευσης! Εδώ και μερικά χρόνια, από το 2006, ένας ιερέας, οργανώνει συχνά metal λειτουργίες σε εκκλησίες στη Φινλανδία!

Είναι ένα κρύο βράδυ Σαββάτου στην Φινλανδική πόλη Turku. Εκατοντάδες κόσμου έχουν μαζευτεί στον ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, για μια ιδιαίτερη λειτουργία. Μια heavy metal μπάντα με πλήρες lineup (τραγουδιστής, μπασίστας, drummer, πληκτράς και 2 κιθαρίστες), παίζουν τους ύμνους!

“Δεν αλλάξαμε καθόλου τους ύμνους, παρά μόνο τις ενορχηστρώσεις” λέει ο ιδιαίτερος 50χρονος ιερέας Haka Kekäläinen, που δεν είναι ντυμένος με άμφια, αλλά με ένα δερμάτινο παλτό.

“Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες έρχονται στις λειτουργίες. Τις προάλλες παρατήρησα ότι ο νεότερος ήταν ένα μωράκι 2 μηνών και ο μεγαλύτερος ήταν 87!!! Επίσης έρχονται και μερικοί μεταλλάδες! Προσελκύουμε πολύ κόσμο και μάλιστα πολλοί από αυτούς δεν πιστεύουν καν! Είμαστε η απόδειξη ότι μπορείς να περάσεις καλά και στην εκκλησία.”

Η πρώτη λειτουργία έγινε το 2006 σε μια εκκλησία στο Ελσίνκι. Περίπου 1300 άτομα την παρακολούθησαν. Μέχρι τώρα, η μπάντα – που είναι όλοι πιστοί – έχουν παίξει σε 95 λειτουργίες σε όλη τη Φινλανδία.


Πηγή :  periergaa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου