Ετικέτες

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Όσα ζητούν οι άνδρες από τη μελλοντική τους σύντροφο




Όσο ακόμα είναι «ελεύθεροι και ωραίοι» οι άνδρες μπορεί να βγαίνουν με κάθε τύπο γυναίκας, δίνοντας έμφαση στην εμφάνιση και τη... διαθεσιμότητα. Καθώς, όμως, μεγαλώνουν και ωριμάζουν και ιδιαίτερα όσο πλησιάζει η στιγμή της επιλογής της μελλοντικής συντρόφου, τα κριτήρια αλλάζουν. Σύμφωνα με την αμερικανίδα dating coach Rachel Greenwald, η οποία ρώτησε 1.000 άνδρες τι ήταν αυτό που τους έκανε να επιλέξουν τη σύζυγό τους, η εμφάνιση δεν προέκυψε καν στη λίστα των απαντήσεων.


Ποια είναι, λοιπόν, τα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι άνδρες στη γυναίκα της ζωής τους;

Ανεξαρτησία

Πριν δύο άνθρωποι αποφασίσουν να ενώσουν τις ζωές τους πρέπει να νιώθουν ατομικά ασφαλείς και πρόθυμοι να διατηρήσουν την προσωπική τους ταυτότητα. Μία γυναίκα που χάνει την προσωπικότητά της όταν είναι με έναν άνδρα, που παρατά τα ενδιαφέροντάς της και επιλέγει ασχολίες που να ταιριάζουν μόνο με τις δικές του, σύντομα αναγκάζει τον άνδρα να χάσει όχι μόνο το ενδιαφέρον του αλλά και τον σεβασμό του προς αυτήν. Το ίδιο ισχύει και όταν η γυναίκα δεν επιτρέπει στον άνδρα να κάνει αυτά που τον ευχαριστούν. Ένας άνδρας ψάχνει μία γυναίκα με την οποία να μπορεί να περνά ποιοτικό χρόνο, και η οποία θα εκτιμά τον χρόνο που θα περνούν οι δυο τους χωριστά προς αναζήτηση δικών της ενδιαφερόντων.

Στήριξη

Είναι δεδομένο ότι ένας άνδρας περιμένει από την γυναίκα του να στηρίζει τις επιλογές και τις επιτυχίες του. Το «εγώ» ενός άνδρα μπορεί να γίνει ευαίσθητο κάποιες φορές, και τότε θα χρειαστεί την επιβεβαίωση και την υπεράσπιση της συντρόφου του, αναφορικά με τις αποφάσεις ή με τις απόψεις του. Αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνη πρέπει πάντα να συμφωνεί μαζί του, αλλά ότι είναι αρκετά δυνατή για να σταθεί δίπλα του στα δύσκολα. Αν ένας άνδρας νιώθει πως στις δυσκολίες είναι μόνος του και πως θα πρέπει να φροντίζει πάντα και για την σύντροφό του αλλά και για τον ίδιο, δεν θα μπορέσει να μείνει μαζί της για πάντα.

Διέγερση

Αυτό δεν σημαίνει μόνο διέγερση στο κρεβάτι, αλλά και σε πνευματικό επίπεδο, ή σε σωματικό. Ένας άνδρας θέλει μια γυναίκα που του διεγείρει το ενδιαφέρον, που τον προκαλεί ή τον εκπλήσσει. Το να ζεις για πολλά χρόνια με τον ίδιο άνθρωπο μπορεί να γίνει βαρετό –είναι ευτυχία, όμως, το να μπορείς να διατηρήσεις την φρεσκάδα και ένα διαρκές αίσθημα αναζήτησης και ανακάλυψης με τον σύντροφό σου.

Άνεση

Οι άνδρες θέλουν γυναίκες με τις οποίες να μπορούν να νιώθουν «ο εαυτός τους». Επειδή αναγκάζονται να παίζουν διάφορους ρόλους στην καθημερινότητά τους –στη δουλειά, στην κοινωνία- θέλουν γυρίζοντας σπίτι τους να νιώθουν ότι μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και ότι η γυναίκα τους τούς αγαπά για αυτό ακριβώς που είναι.

Αυτοπεποίθηση

Ένα από τα πιο δημοφιλή μάντρα του 21ου αιώνα είναι «αγάπα τον εαυτό σου πριν από οποιονδήποτε άλλον». Αυτό σημαίνει πως αν πραγματικά αγαπάς τον εαυτό σου φέρεσαι καλύτερα στους άλλους, είσαι περήφανος, εκφράζεις ελεύθερα τη γνώμη σου και γενικά δείχνεις πιο ελκυστικός στους άλλους. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση έχουν καλύτερο έλεγχο στη ζωή τους και είναι πιο ικανοί στη ζωή. Γι'αυτό και οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση ελκύουν περισσότερο τους άνδρες.

Έμπνευση

Οι άνδρες ψάχνουν γυναίκες που να τους εμπνέουν να βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αν ένας άνδρας νιώθει καλύτερος άνθρωπος όντας στο πλευρό μιας γυναίκας, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα θέλει ποτέ να φύγει από δίπλα της. Οι άνδρες λατρεύουν τις γυναίκες που βελτιώνουν τη ζωή τους, που τους συστήνουν νέες εμπειρίες ή τρόπους σκέψης ή που τους προκαλούν να πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα.

Ειλικρίνεια

Ένας άνδρας πρέπει να νιώσει ότι μπορεί να εμπιστευτεί μια γυναίκα για να την κρατήσει για πάντα κοντά του, αλλά και ότι και εκείνη θα είναι ειλικρινής μαζί του, ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Αν ο άνδρας νιώσει ότι η γυναίκα του λέει ψέματα, ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα, δεν θα μπορέσει ποτέ να της ανοίξει εντελώς την καρδιά του και κάποια στιγμή θα αναζητήσει μια άλλη σύντροφο.


Πηγή : www.mama365.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου