Ετικέτες

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

The great scheme of plans...


undefined
Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ή έχουν υποπτευθεί ήδη πως οι ΗΠΑ κινούνται με αντίθετη φορά , μακριά απο την Ε.Ε. και την προστασία αυτής , μέσω της πίεσης του ΝΑΤΟ για περισσότερες δαπάνες εξοπλισμών αλλά και της απόσυρσης των patriot απο τις χώρες της Ευρώπης αφήνοντας ακάλυπτα ουσιαστικά τα εναέρια σύνορα τους.

Ειδικότερα μάλιστα έχουν ΄γίνει συνεχόμενες ειδοποιήσεις προς τις χώρες της Ε.Ε. πως αν δεν συμβάλουν ώς οφείλουν στην άμυνα μέσω του ΝΑΤΟ, θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνες τους απέναντι σε πιθανές απειλές απο Ιράν, Συρία.. ακόμα και απο Ρωσία.


Εκείνο τώρα που προστίθεται σιγά σιγά σαν μικρή εικόνα, είναι η διάθεση του IMF να απομακρυνθεί και αυτό απο τα περίχωρα της Ε.Ε. με αρχή την Ελλάδα. Το διαβάζουμε ήδη πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί οτι δεν πέτυχε το σχέδιο, πως το χρέος της Ελλάδος είναι μη βιώσιμο κτλ... να θυμίσω τώρα πως το IMF είναι το "δεξί χέρι" της οικονομίας των ΗΠΑ σε συνδιασμό με τους οίκους αξιολόγησης.

undefined


Κάνοντας τώρα ενα βήμα πίσω και κοιτώντας την μεγαλύτερη εικόνα, εκείνο που διακρίνω προσωπικά είναι μια αναδίπλωση της πολιτικής των ΗΠΑ προς την Ευρασία σε πρώτο επίπεδο... ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.

Σε πρόσφατο βιβλίο του Μπρενζίνσkι είναι αποτυπωμένο το παραπάνω με πολύ ευκρινή τρόπο... Οι ΗΠΑ οφείλουν να συμμαζέψουν τις ενέργειες τους έτσι ώστε να μειώσουν το κόστος σε χρήμα και ανθρώπους , αφού καμία αυτοκρατορία δεν μπόρεσε να συντηρηθεί με αυτό τον τρόπο. Ο εναλλακτικός δρόμος θα είναι η τοποθέτηση "επάρχων" με σχετική εξουσία στην περιοχή που όμως δεν θα λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Στο θέμα της οικονομίας , η Γερμανία φαίνεται να εκτελεί άριστα τον ρόλο της ακούσια πιθανώς ,και μάλιστα με μεγάλη προθυμία μην βλέποντας (η αγνοώντας) πως το ισχυρό ευρώ καθιστά το δολάριο ελκυστικό σαν επένδυση αλλά και μελλοντικό νόμισμα της TAFTA στην επερχόμενη συμφωνία εμπορικών υπερατλαντικών συναλλαγών όπως ανέφερε ακόμα και η Μέρκελ.. .. το δολάριο ώς νόμισμα συναλλαγών θα έχει σίγουρα καλύτερη αντιμετώπιση σε δοσοληψίες αν δεν είναι τόσο ακριβό όσο το ευρω... το ΔΝΤ δεν χρειάζεται πλέον.. η .Ε.Ε έχει αλλωθεί εκ των έσω.

Στο θέμα της άμυνας, θέλησε μέχρι να στιγμής να ρίξει στην πυρά την Τουρκία , βάζοντας την ώς φάρο-φύλακα σε συνδυασμό με το Ισραήλ , απέναντι σε Ανατολή αλλά και Ρωσία... όμως η αλαζονεία και η υπερφίαλη προσωπικότητα του Ερντογάν τους τα αναποδογύρισε λίγο. Προς το παρόν μένουν στο Ισραήλ και κοιτάνε για νέο σύμμαχο, κλείνοντας το μάτι και πάλι στην Ελλάδα!!!!... είναι γνωστό ήδη πως πολλοί αξιωματούχοι έχουν έρθει εκ νέου στην Ελλάδα για συνεννόηση και δίνουν και δείγματα υποσχέσεων με φόντο την Κύπρο, την ΑΟΖ και τα Σκόπια.. ακόμα και στην Αλβανία έριξαν πάγο σε κάποια θέματα ...

Με αυτά τι θέλω να πώ;... πως οι ΗΠΑ εφαρμόζουν΄ήδη το στρατηγικό πλάνο ηγεμονίας στην περιοχή της Ευρασίας όπως απεικονίζεται στο "η διπλωματία του 21ου αιώνα" του Kissinger αλλά και στο "διεθνή σκακιέρα" του Μπρεζίνσκι. Πλέον απώτερος σκοπός τους είναι τόσο ο περιορισμός της Ρωσίας όσο και της Κίνας.. και αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο το μέτωπο της Ευρασίας αποζητεί την συνεχή παρουσία τους.. για αυτο και η προσωρινή όπως φαίνεται αναδίπλωση τους.


http://pigadi-tis-skepsis.blogspot.gr/2013/06/the-great-scheme-of-plans.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου