Ετικέτες

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 3, 2011




Του Δημήτρη Καραγκούνη
Πολιτικού μηχανικού
Αξιότιμη κυρία Μέρκελ
Με μεγάλη αγανάκτηση και οργή, εμείς οι απλοί πολίτες της Ελλάδας, παρακολουθούμε την λυσσαλέα επίθεση που έχετε εξαπολύσει κατά της χώρας μας. Μια επίθεση που δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομική υποδούλωση και εξαθλίωσή μας, αλλά στοχεύει και στην κατάλυση της ελευθερίας και της δημοκρατίας μας, καθώς και στη δυνατότητα να διαλέγουμε εμείς το μέλλον μας και τις ηγεσίες μας.
Το μένος που έχετε εναντίον της δημοκρατίας μας, ίσως να προέρχεται και από το γεγονός ότι οι πρόσφατοι πρόγονοί σας, παρά τα τανκς και τα Ες-Ες της τότε εποχής,, δεν μπόρεσαν να μας γονατίσουν. Μπορεί μάλιστα και κάποιοι παλαιοί συγγενείς σας να έπεσαν από τις σφαίρες Ελλήνων ανταρτών.

Ίσως να θέλετε, αυτό που δεν κατάφεραν στρατιωτικά οι πρόγονοί σας, να κυριεύσουν την Ευρώπη, να το επιτύχετε εσείς σήμερα, όχι πλέον με τη Βέρμαχτ, αλλά με την οικονομική σας ισχύ. Και τότε η χώρα σας είχε βρει δωσίλογους, πρόθυμους Κουίσλιγκ, αλλά και τώρα έχετε βρει ανάλογα πειθήνια όργανα, ηγέτες με μπόι νάνου. Είχατε βρει και στην πατρίδα μας Τσολάκογλου. Και πιθανώς, επειδή μέχρι πρόσφατα συνομιλούσατε με πολιτικούς επιπέδου Παπανδρέου και Βενιζέλου, που σας έλεγαν ναι σε όλα, ίσως να νομίσατε ότι όλοι οι Έλληνες πολιτικοί είναι ίδιοι με αυτούς. Ότι οι Έλληνες πολίτες εκπροσωπούνται και εκφράζονται από τέτοιους πολιτικούς. Κάνετε λάθος. Δεν είναι όλοι οι πολιτικοί μας σαν αυτούς. Ούτε οι πολίτες αυτής της χώρας ανδράποδα. Είμαστε αυτοί που έκαναν τον τότε ηγέτη σας Χίτλερ να εκφράζει τον θαυμασμό του για τον ελληνικό στρατό και τον Τσώρτσιλ να λέει ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.
Ίσως η παιδεία σας να μην είναι αρκετή, ώστε να γνωρίζετε ότι σε αυτό τον τόπο, από καταβολής, οι Έλληνες μάχονται υπέρ βωμών και εστιών. Στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία και φτιάχνονταν Παρθενώνες, ενώ οι δικοί σας τότε πρόγονοι μάλλον ζούσαν στα δέντρα, στον τόπο αυτό είχαμε παράδοση να λέμε πάντοτε τα μεγάλα ΟΧΙ. ΟΧΙ στις Θερμοπύλες, ΟΧΙ στη Σαλαμίνα, ΟΧΙ στο ναζισμό, ΟΧΙ στη δικτατορία. Και είμαστε ο μόνος λαός στην Ευρώπη που αντιτάχθηκε στη σφαγή των Σέρβων με τους απάνθρωπους βομβαρδισμούς που κάνατε μαζί με άλλους συνοδοιπόρους ευρωπαίους. Ίσως στα κατάβαθα της ψυχής σας να θέλατε να εκδικηθείτε και αυτούς, έστω και ετεροχρονισμένα ,γιατί και οι Σέρβοι αντιστάθηκαν στο ναζισμό.
Επιβάλλατε ,μαζί με την τρόικα, επαχθή και αναποτελεσματικά μέτρα, υποτίθεται για την ανόρθωση της οικονομίας μας, μέσα στα πλαίσια της υποτιθέμενης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης που προβλέπει η Ε.Ε. Ξέρατε πολύ καλά ότι τα μέτρα αυτά θα ήταν αναποτελεσματικά. Ότι ήταν βέβαιη η καταβαράθρωση της οικονομίας μας και ότι όλοι οι δείκτες θα χειροτέρευαν. Προφανώς, ο απώτερος στόχος ήταν η οικονομική μας εξαθλίωση και επακόλουθο η πολιτική μας υποδούλωση. Για να μπορείτε να αρπάξετε ό,τι πολύτιμο έχει αυτή η χώρα σε τιμή ευκαιρίας.
Στην προσπάθειά σας αυτή είχατε πειθήνια όργανα, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ . Ένα κόμμα,ο ηγέτης του οποίου εξαπάτησε τον λαό μας δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις. Μια κυβέρνηση που αποτελούνταν από κατάπτυστους υπουργούς, που εδώ και καιρό βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με το λαό και που υποτάχθηκε άνευ όρων στις επιθυμίες σας. Έτσι, νομίσατε ότι όλοι οι άλλοι, είναι ίδιοι σαν αυτούς τους ανάξιους και ότι όλοι ανήκουν στην κατηγορία των προθύμων, όπως η γνωστή σας κυρία Μπακογιάννη.
Και τώρα, έχετε την δυσάρεστη έκπληξη να διαπιστώνετε, ότι 
υπάρχουν και πολιτικοί που λένε και πάλι ΟΧΙ. Την προσφιλή στους Έλληνες λέξη. Που βάζουν την πατρίδα πάνω από τον εαυτό τους.
Ξέρετε κυρία Μέρκελ, στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες μαρμάρινες πλάκες, με ονόματα ελλήνων πατριωτών που εκτελέστηκαν από τους ναζί κατακτητές την περίοδο 41-44 γιατί είχαν το κουράγιο να αντισταθούν. Σε πολλές από αυτές υπάρχει ο τίτλος : ¨Από το πέρασμα των Ούννων». Τους πρόσφατους προγόνους σας αποκαλούσαν Ούννους. Η σημερινή μανία σας για την άλωση όλων των αξιών της πατρίδας μας, με σύγχρονα μέσα πλέον, θυμίζει την τότε επέλαση των Ούννων. Και επειδή με οργή διαπιστώνετε, ότι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έκανε ένα βήμα πίσω στηρίζοντας τη μεταβατική κυβέρνηση για να μην σας δώσει το πάτημα να μας τσακίσετε άμεσα οικονομικά, αντιστέκεται, θέλοντας να δώσει ελπίδα στο λαό με άλλο μίγμα πολιτικής, έχετε χάσει την ψυχραιμία σας. Με τρόπο αισχρό, προσβάλλοντας βάναυσα όλο το λαό, προσπαθείτε να τον εκβιάσετε να υπογράψει ότι παραιτείται από την δυνατότητα να δώσει ελπίδα και διέξοδο στο λαό , αλλάζοντας, όχι τους στόχους, αλλά τις λαθεμένες πολιτικές. Θέλετε να τον ευνουχίσετε πολιτικά, να γίνει αητός χωρίς φτερά, πολιτικό άθυρμα, όπως οι Παπανδρέου και Βενιζέλος.
Έχετε λοιπόν κάνει και πάλι λάθος. Ο Σαμαράς έχει αυτή τη στιγμή μαζί του την συντριπτική πλειονότητα του λαού, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις. Δεν θα υποκύψει, όσο και αν εκβιάζετε. Όσο και αν έχετε συμμάχους κάποιους ελεεινούς πολιτικούς, που ως σύγχρονοι εφιάλτες συμπλέουν μαζί σας, επικουρούμενοι από αισχρά ΜΜΕ. Αυτοί οι σύγχρονοι δωσίλογοι, νομίζουν ότι θα εξαγνισθούν τα εγκλήματά τους από την ύπαρξη της μεταβατικής του Παπαδήμου, που δυστυχώς και αυτός δεν ύψωσε πατριωτική φωνή στην Ευρώπη, αλλά έγινε ιμάντας μεταφοράς των απόψεων Σοίμπλε και σία. Δεν θα εξαγνισθούν λοιπόν οι άνθρωποι που σκοπίμως μας πήγαν άνευ όρων στο ΔΝΤ, αλλά θα παραπεμφθούν σύντομα για εσχάτη προδοσία.
Ξέρετε ,κυρία Μέρκελ, ο Σαμαράς έχει και την εξής κληρονομιά : η πρόγονός του Πηνελόπη Δέλτα, μεγάλη προσωπικότητα της λογοτεχνίας, την ημέρα που τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής μπήκαν στην Αθήνα, αυτοκτόνησε, μη αντέχοντας την εισβολή και κατοχή από τους ναζί. Τα πατριωτικά γονίδια, κυρία Μέρκελ, κληρονομούνται και οδηγούν σε αποφάσεις που ωφελούν την πατρίδα.
Αν είχατε συνεργάτες με γνώση της ελληνικής κουλτούρας, θα σας έλεγαν κάποιους στίχους του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά, μέσα από τους οποίους θα παίρνατε απάντηση για το νέο ΟΧΙ που συναντάτε.
«Η μεγαλοσύνη του έθνους δεν μετριέται με το στρέμμα, μετριέται με το πύρωμα ψυχής και με το αίμα.»
Αίμα δεν θα χρειαστεί να χυθεί τώρα για να σας αντιμετωπίσουμε. Όμως το απαιτούμενο πύρωμα ψυχής υπάρχει άφθονο και θα το διαπιστώσετε. Σας έστειλε ο Σαμαράς την ίδια επιστολή που είχε στείλει στο Λαϊκό Κόμμα, με τις ίδιες δυνατότητες αλλαγής των λαθεμένων πολιτικών. Παριστάνοντας ότι σας ικανοποιεί, ενώ θέλατε δήλωση υποταγής άνευ όρων, δέχεστε το κείμενο που ως τώρα απορρίπτατε.
Σύντομα ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός, πιστεύω ότι θα σας επιφυλάξει και μια έκπληξη. Θα εγείρει το θέμα των αποζημιώσεων που μας οφείλετε για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις καταστροφές που τότε προκαλέσατε. Και η αποζημίωση αυτή, όχι μόνο θα ξεχρεώσει το δάνειο της πατρίδας μας, αλλά θα έχουμε και περίσσευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου