Ετικέτες

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Επίθεση στο κέντρο της τουριστικής Κωνσταντινούπολης



ΤΕΤΆΡΤΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011


Επίθεση στο κέντρο της τουριστικής Κωνσταντινούπολης

Στιγμές αγωνίας στο ιστορικό παλάτι Τοπ Kαπί.
Του Νίκου Στέλγια

Η επίθεση άφησε πίσω της έναν νεκρό τρομοκράτη, έναν τραυματία στρατιώτη και έναν τραυματία ειδικό φρουρό.
Σήμερα το πρωί, για μιάμιση ώρα, οι επισκέπτες του ιστορικού οθωμανικού παλατιού Τοπ Kαπί, στην ιστορική χερσόνησο της Κωνσταντινούπολης, έζησαν τον εφιάλτη της τρομοκρατίας. Ένας ένοπλος άνδρας, εξοπλισμένος με βαρύ οπλισμό, εισέβαλε στον προαύλιο χώρο του Τοπ Kαπί και άνοιξε πυρ κατά της στρατιωτικής φρουράς και των ανδρών της ιδιωτικής ασφάλειας.



Οι δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες έφτασαν στο παλάτι μέσα σε λίγα λεπτά, εγκλώβισαν τον τρομοκράτη στην εσωτερική είσοδο του παλατιού και στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή πυρών για μιάμιση ώρα.

Η επίθεση άφησε πίσω της έναν νεκρό τρομοκράτη, έναν τραυματία στρατιώτη και έναν τραυματία ειδικό φρουρό.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα κίνητρα και η πραγματική ταυτότητα του τρομοκράτη. Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν, ανακοίνωσε ότι ο τρομοκράτης είναι 36 ετών και έχει υπηκοότητα της Λιβύης.

Ο κ. Σαχίν επιχείρησε να αποκρύψει τις διαστάσεις της επίθεσης και ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ένα “μικρό, μεμονωμένο” περιστατικό.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών, ο Λίβυος νεαρός μετέβη στην Τουρκία στις 27 Νοεμβρίου.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του κ. Σαχίν, το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι “Bugün” μετέδωσε την ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι ο νεαρός ενδέχεται να είναι Σύριος.

Οι αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι μίλησαν σε διάφορα ειδησεογραφικά κανάλια και δίκτυα, κάνουν λόγο για μια πολύωρη σύγκρουση και στιγμές τρόμου στην καρδιά της τουριστικής Κωνσταντινούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κουρδικό ειδησεογραφικό δίκτυο “Fırat” τονίζει ότι η ένοπλη επίθεση ήρθε σε μια στιγμή που η Άγκυρα ανακοίνωσε κυρώσεις για την Συρία.

* Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου