Ετικέτες

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

BLIC: «Οι βρώμικες δουλειές του Κρίστοφερ Ντελ»


BLIC: «Οι βρώμικες δουλειές του Κρίστοφερ Ντελ»





Δημοσίευμα της BLIC, με τίτλο «Οι βρώμικες δουλειές του Κρίστοφερ Ντελ», αναφέρεται στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του αμερικανικού Κογκρέσου για τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Κόσσοβο, Κρίστοφερ Ντελ, με ορισμένους βουλευτές να διερωτώνται πώς μπορεί ο κ. Ντελ να αρνείται την εμπορία οργάνων στο Κόσσοβο, τη στιγμή που η σχετική έρευνα ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, ζητώντας από την αμερικανική κυβέρνηση την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης.

Το δημοσίευμα αναφέρει επιπλέον ότι σύμφωνα με πηγές του, το Κογκρέσο δεν διαθέτει ακόμα πληροφορίες για την εμπλοκή του πρέσβη τους σε κάποιες ‘’σκοτεινές δουλειές’’, όπως οι εξαγωγές υλών από τα Ορυχεία Τρέπτσα του Κοσσόβου, υπόθεση στην οποία συνεργάζεται με εταιρία συμφερόντων της πρώην αμερικανίδας ΥΠΕΞ Μάντλεν Όλμπαϊτ και με στενούς συνεργάτες του Χασίμ Θάτσι. Ως εκ τούτου, ο αμερικανός πρέσβης έχει και προσωπικό λόγο για την ανάληψη του ελέγχου των διοικητικών διαβάσεων μεταξύ του βορείου Κοσσόβου και της Σερβίας από τις αρχές της Πρίστινα, σημειώνει το άρθρο, προσθέτοντας ότι ο κ. Κρίστοφερ Ντελ, εμπλέκεται επίσης άμεσα στην υπόθεση κατασκευής αυτοκινητόδρομου από τα Τίρανα μέχρι το Κόσσοβο, ανάδοχοι της οποίας είναι η αμερικανική εταιρία Bechtelκαι η τουρκική Enka.
Άλλη μια επιβεβαίωση περί του ανιστόρητου τρόπου που ασκείται η πολιτική στην ευαίσθητη περιοχή του Κοσσυφοπεδίου, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο (αν θυμηθούμε και τα καμώματα του προηγούμενου δκτη της KFOR). Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να σοβαρευτούν, να απομακρύνουν κάθε παράγοντα αστάθειας και να προκαλέσουν σε συνεργασία με όλες τις πλευρές μια δίκαιη λύση στην περιοχή, με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτά της αυτοδιάθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου