Ετικέτες

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Christopher R. Hill: “Η εμπλοκή των ΗΠΑ στην Νοτιοανατολική Ασία θα φέρει την αντίδραση της Κίνας”


Christopher R. Hill: “Η εμπλοκή των ΗΠΑ στην Νοτιοανατολική Ασία θα φέρει την αντίδραση της Κίνας”


Λόγω τεχνικών προβλημάτων προς το παρόν δεν είναι δυνατή η ανάρτηση φωτογραφιών
Ο Christopher R. Hill, πρώην διπλωμάτης, διαπραγματευτής και υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δίνει μια διαφορετική προσσέγγιση στο θέμα της αποχώρησης των Αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Χωρίς να το επιβεβαιώνει αφήνει να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ιράκ ώστε να ρίξουν όλο το βάρος τους στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού. Ωστόσο όμως εξηγεί ότι αυτό εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους!

“Η εμπλοκή των ΗΠΑ εκ νέου στην Νοτιοανατολική Ασία είναι θετική και έχει ήδη καθυστερήσει. Μερικοί από τους εταίρους των ΗΠΑ σε αυτή την πλευρά του κόσμου ζητούν τα ελάχιστα, αρκεί οι ΗΠΑ να τους προσέχουν στο παρόν και στο μέλλον, να συμμετέχουμε (ΗΠΑ) μαζί τους σε συναντήσεις και να σεβαστούμε την συναινετική προσέγγιση επίλυσης προβλημάτων. Αυτό από μόνο του ωστόσο φαίνεται επικίνδυνο. Στη νοτιοανατολική Ασία κάποιες φορές είναι κάτι περισσότερο από επικίνδυνο”.
“Η απόφαση αυτή ίσως να κοστίσει ακριβά αν θεωρηθεί ως ένα μονοπάτι που οδηγεί στην ευθεία αντιπαράθεση με την Κίνα. Οι ΗΠΑ και οι νοτιοανατολικές χώρες της Ασίας πρέπει να διατηρήσουν εποικοδομητικές σχέσεις με την Κίνα, κάτι που όμως γίνεται πιο περίπλοκο για όλους καθώς η Κίνα αρχίζει να βυθίζεται σε μια περίοδο εσωτερικών αλλαγών σχετικά με το μέλλον”.
“Το πως η Κίνα θα αναδυθεί από αυτήν την διαδικασία και το πως θα φερθεί στην περιοχή και στην παγκόσμια κοινότητα θα καθορίσει τις εξελίξεις στο ενδιάμεσο και μετέπειτα διάστημα. Πρέπει να αποφύγουμε τη δημιουργία γεγονότων που πηγάζουν από τους βαθύτερους φόβους μας”.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου