Ετικέτες

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

H Apple απαντά στις κατηγορίες για φοροδιαφυγή (video)


«Άφωνη» η Αμερική μπροστά στην υπόθεση φοροδιαφυγής της Apple.

«Είμαστε περήφανοι που είμαστε αμερικανική εταιρεία και εξίσου περήφανοι για τη συμβολή μας στην αμερικανική οικονομία», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, που αντιμετώπισε με ψυχραιμία τις κατηγορίες της Γερουσίας ότι η εταιρεία του είναι υπεύθυνη για φοροδιαφυγή, που ξεπερνά τα 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Τιμ Κουκ απάντησε στους Αμερικανούς Γερουσιαστές ότι χρειάζεται αλλαγή του φορολογικού συστήματος: «Προτείνουμε μία δραστική απλοποίηση του φορολογικού κώδικα για τις επιχειρήσεις. Ανεξάρτητα από τα έσοδα, να μειωθούν οι συντελεστές φορολογίας εταιρικών κερδών και να εισαχθεί ένας λογικός φόρος για τα κέρδη στο εξωτερικό, που θα ενθαρρύνει την επιστροφή κεφαλαίων στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής της Γερουσίας, η Apple, αξιοποιώντας θυγατρικές της στην Ιρλανδία, κατάφερε να μειώσει κατά δεκάδες δισεκατομμύρια τα έσοδα πάνω στα οποία φορολογείται στις ΗΠΑ.
Μόνο για το 2012, κατηγορείται ότι απέφυγε φόρους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το πόρισμα χαρακτηρίζει την Apple «έναν από τους μεγαλύτερους φοροφυγάδες στην Αμερική». Η εταιρεία, από την πλευρά της, επιμένει ότι τα κέρδη που εμφανίζουν οι θυγατρικές στην Ιρλανδία δεν αφορούν πωλήσεις στην Αμερική, αλλά στο εξωτερικό.
Πηγή : www.lifo.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου