Ετικέτες

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Στην δημοσιότητα από την αστυνομία οι φωτογραφίες των δυο δραστών της ρατσιστικής επίθεσης σε Καμερουνέζο


- Πρόκειται για τους Γεώργιο Περρή και Νικόλαο Παπαβασιλείου
- Έσπασαν το μαγαζί νόμιμου μετανάστη στην Ελλάδα από το Καμερούν αφού προηγουμένως τον είχαν απειλήσει λέγοντάς του: "Μαύρε σκύλε να πας στη χώρα σου"
- Πληροφορίες ότι ο ένας από τους δυο είναι μέλος ακροδεξιού κόμματος
- Αναζητούνται συνεργοί τους οι οποίοι δρουν ως "τάγματα εφόδου" σε περιοχές της Αθήνας

Στην δημοσιότητα δόθηκαν από την αστυνομία οι φωτογραφίες των δυο δραστών της ρατσιστικής επίθεσης εναντίον Καμερουνέζου. Πρόκειται για τον Γεώργιο Περρή 34 ετών


και τον Νικόλαο Παπαβασιλείου επίσης 34 ετών.


Οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Και οι δυο συνελήφθησαν την Τετάρτη και κατηγορούνται για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις, με ρατσιστικά κίνητρα σε βάρος 34χρονου υπηκόου Καμερούν.

Ο Γεώργιος Περρής μετά την σύλληψή του είπε ομολογώντας την πράξη του στους αστυνομικούς:

"Όλο αυτό το πλέγμα ανομίας και παραβατικότητας, απόρροια της παρουσίας των ξένων στην περιοχή μου και της αδυναμίας του κράτους και της αστυνομίας να επιβάλλει το νόμο και την τάξη με ώθησε να αντιδράσω με αυτό τον τρόπο".
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, βρέθηκε αποτύπωμα του συγκεκριμένου ανθρώπου ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, στη τζαμαρία του μαγαζιου του Καμερουνέζου. Στην ντουλάπα στο σπίτι του βρέθηκαν γραμμένα συνθήματα που παραπέμπουν σε συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα καθώς και αρχαία σύμβολα και φράσεις που χρησιμοποιεί συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα.

 
 

Oι δύο συλληφθέντες, μαζί με άλλους τρεις συνεργούς τους, το βράδυ της Δευτέρας 13-05-2013, περίπου στις 20.30, πήγαν στο κατάστημα καφέ-μπαρ του 34χρονου υπηκόου Καμερούν, που βρίσκεται στην οδό Λεμεσού, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, τον απείλησαν ότι θα του κάψουν το μαγαζί, τον εξύβρισαν για την εθνική του καταγωγή, χρησιμοποιώντας απαξιωτικές φράσεις για το χρώμα του δέρματος του και τον εξανάγκασαν να κλείσει το κατάστημά του.

Στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης 14/05, αφού έσπασαν τον εξωτερικό υαλοπίνακα, με τη χρήση εύφλεκτου υγρού προκάλεσαν πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο κατάστημα.

Οι δράστες συνελήφθησαν χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο προανάκρισης σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα του εμπρησμού, της απειλής και των διακεκριμένων φθορών κατά συναυτουργία, καθώς και της παράβασης του Νόμου 927 του 1979 περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις.


Πηγή : http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου