Ετικέτες

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Υποθέσεις «ύποπτων συναλλαγών» σε τράπεζα του Βατικανού


Η Αρχή αυτή του Βατικανού μεταβίβασε όλα τα σχετικά στοιχεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης του κρατιδίου για περαιτέρω έρευνες.

Έξι περιπτώσεις ύποπτων συναλλαγών, που φέρονται να παραπέμπουν σε υποθέσεις διαφθοράς, εντόπισε στους εσωτερικούς ελέγχους που διενήργησε στην τράπεζα Ior η αρμόδια Αρχή Συλλογής Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών του Βατικανού.

Κατά την παρουσίαση της πρώτης έκθεσης της Αρχής σχετικά με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ο γραμματέας της, Ρενέ Μπρουελάρ, δήλωσε ότι «το σύστημα ελέγχων αρχίζει να αποφέρει καρπούς, κι αυτό αποδεικνύεται από το ότι οι ύποπτες περιπτώσεις αυξήθηκαν: το 2012 εντοπίστηκαν έξι, ενώ, το 2011 μόνο μία».

Η Αρχή αυτή του Βατικανού μεταβίβασε όλα τα σχετικά στοιχεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης του κρατιδίου για περαιτέρω έρευνες.

«Εντατικοποιήσαμε την συνεργασία μας με όλες τις εσωτερικές υπηρεσίες της Αγίας Έδρας - από την χωροφυλακή ως το σύνολο των υπουργείων - για να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά τόσο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όσο και τυχόν συναλλαγές που αποσκοπούν στην χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο Μπρουελάρ.



Πηγή :  www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου