Ετικέτες

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ιερώνυμος: «Είπαμε στον Πούτιν ότι έχουμε ανάγκη για οικονομική στήριξη»

Ιερώνυμος: «Είπαμε στον Πούτιν ότι έχουμε ανάγκη για οικονομική στήριξη»



undefined
Για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε στη Μόσχα πριν από λίγες μέρες με τον Πατριάρχη της Ρωσίας και τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενημέρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Κερκύρας, Νεκτάριο και Ελασσόνας, Βασίλειο, αρμόδιο για τα οικονομικά της Εκκλησίας, είπε ότι ήταν γόνιμη η δεκαήμερη επίσκεψη του στη Ρωσία και μετέφερε στον κ. Παπούλια τους χαιρετισμούς του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ζήτησε να τον συναντήσει. Μάλιστα, επί 45 λεπτά, συζήτησαν μαζί με τον Ρώσο Πατριάρχη, τόσο τη συνεργασία των δύο Εκκλησιών όσο και τις σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας.

«Μιλήσαμε για την σύσφιγξη των σχέσεων της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Πατριαρχείο της Ρωσίας και για ανάγκη οικονομικής στήριξης και βρήκαμε ανταπόκριση», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος. Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε μάλιστα ότι μετέφερε στον Ρώσο πρόεδρο την ανάγκη για οικονομική στήριξη.


Διαβάστε περισσότερα...


«Είπαμε ότι έχουμε ανάγκη και για οικονομική στήριξη. Είχαμε μεγάλη ανταπόκριση, θα παραπεμφθούν τα θέματα σε ειδικές Επιτροπές για να τα εξετάσουν και τελειώνοντας μου είπε ο κ. Πούτιν να σας μεταφέρω τους πολλούς χαιρετισμούς και τις ευχές του» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Η επίσκεψή σας ήταν σημαντική, χρειαζόταν εκεί, γιατί, όπως είπατε και σεις, είχε και πολιτική μορφή. Ο Πούτιν είναι εγνωσμένης αξίας φίλος της Ελλάδας με το ενδιαφέρον που δείχνει και τις επισκέψεις του στο Άγιον Όρος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και συμπλήρωσε ότι «για πολλά θέματα εσείς παίζετε και εξισορροπητικό ρόλο».



http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=202585

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου