Ετικέτες

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η Τουρκία θα χτίσει στρατό για την Ε.Ε.". Δηλώσεις αλαζονείας από Τουρκία.




Η στροφή της Τουρκίας προς την Ανατολή θα ολοκληρωθεί σίγουρα με μια προσχώρηση της στο αμυντικό σύμφωνο της Σαγκάης κατά τις δηλώσεις του Volkan Bozkır διπλωματικού αντιπροσώπου της Τουρκίας στην Ε.Ε. 


Κατά πόδας στην "φιλική χείρα βοηθείας" και η Turkish Hurriyet Daily News που αναφέρει πώς ο παραπάνω διπλωμάτης είπε ότι η Τουρκία θα χτίσει τον Ευρωπαϊκό στρατό για την Ε.Ε.  της τάξης των 60.000 αριθμητικά, αφού δεν μπορεί να το κάνει η ίδια εδώ και χρόνια!!! 

Σχόλιο: Η αλαζονεία και αυτά τα αλεπουδίστικα πως θα ενισχυθεί η Ε.Ε. μέσω ενός ανατολικού στρατιωτικού συμφώνου, είναι για να γελάνε και τα πιτσιρίκια. Είναι απορίας άξιο πραγματικά πώς η Τουρκία δεν μπορεί να αντιληφθεί πώς παρόμοιες συμπεριφορές την έχουν βάλει πλέον στο στόχαστρο της Δύσης.

Είναι γνωστό πως η Ε.Ε. συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ θεωρεί ώς "ανταγωνιστικό" το SCO που ως κύριους συμμάχους έχει την Κίνα και την Ρωσία. Τώρα πώς αυτό θα βοηθήσει την Ε.Ε. και μάλιστα μόνο αν η Τουρκία γίνει πλήρες μέλος της Ένωσης είναι αστείο πραγματικά..

Μην πιάσουμε φυσικά και το γεγονός πώς χώρα που ανήκει στο NATO δεν θα μπορεί να έχει το δεύτερο πόδι της σε άλλο στρατιωτικό --ανταγωνιστικό-- σύμφωνο. Αυτά μόνο η πολιτική Ερντογάν θα μπορούσε να τα φανταστεί για αυτό και τα διπλωματικά ΟΧΙ που ακούγονται στο γραφείο του Τούρκου προέδρου από διεθνή όργανα θα πολλαπλασιάζονται.
 

Σχετική πηγη: http://www.todayszaman.com/diplomacy_turkey-sco-ties-vital-to-strengthen-eu-bozkir-says_361801.html#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου