Ετικέτες

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Γαλλογερμανικές έριδες για εξοπλιστικά προγράμματα προς την Αθήνα



ΔΕΥΤΈΡΑ, 17 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Γαλλογερμανικές έριδες για εξοπλιστικά προγράμματα προς την Αθήνα


Γαλλική φρεγάτα.
Γαλλική φρεγάτα.
Αμβούργο: Δυσφορία φέρεται να έχει προκαλέσει -όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το γερμανικό Spiegel- «προσφορά της Γαλλίας» στην Ελλάδας για «κατ' αρχήν δωρεάν» παράδοση 2-4 γαλλικών φρεγατών στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το γερμανικό περιοδικό, επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες, υποστηρίζει πως η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία απευθύνθηκε στη γερμανική καγκελαρία αντιδρώντας για τη φερόμενη γαλλική προσφορά.

Το Παρίσι, σύμφωνα πάντοτε με τα όσα αναφέρει το περιοδικό, έχει προσφερθεί να παραδώσει στην Αθήνα δύο έως τέσσερις σύγχρονες φρεγάτες για πέντε χρόνια, χωρίς αντίτιμο -καθώς η χώρα δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα απαιτούμενα 300 εκατ. ευρώ για κάθε πλοίο.

Μετά τα πέντε χρόνια, η Ελλάδα είτε θα πληρώσει για να αποκτήσει τα πλοία με έκπτωση 100 εκατ. ευρώ, είτε οι φρεγάτες θα επιστρέψουν στην Γαλλία, υποστηρίζει το Spiegel.

Γερμανική εξοπλιστική εταιρεία φέρεται να έστειλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στη γερμανική καγκελαρία, ζητώντας να σταματήσει η διαδικασία -υποστηρίζοντας, μάλιστα, πως εάν προχωρήσει υπάρχει ο κίνδυνος να έχει χρηματοδοτηθεί τελικά, έστω και εν μέρει, «με χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων» εξαιτίας του πακέτου στήριξης στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου